Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsung“, „Amazon“, „Apple“ griežtina darbuotojų naudojimąsi „ChatGPT“: kodėl?

Dirbtinio intelekto modelis „ChatGPT" yra gana patrauklus pagalbininkas daugelio profesinių sričių atstovų, tačiau jau pastebėta ir rizikų. Nerimaudamos kai kurios didžiosios užsienio kompanijos ėmė riboti šio įrankio naudojimą darbe.
Dirbtinis intelektas
Dirbtinis intelektas / Deivido Matačiūno/Midjourney nuotr.

„ChatGPT“ gali tapti rimta paspirtimi laiko stygių jaučiantiems darbuotojams. Ypač šis įrankis naudingas programinės įrangos inžinieriams, nors ir yra linkęs į klaidas.

Visgi kompanijos jau ėmėsi veiksmų dėl jo naudojimo darbe.

Bendrovė „Samsung Electronics“ neseniai apribojo savo darbuotojų dirbtinio intelekto naudojimą po to, kai vienas inžinierius nukopijavo į „ChatGPT“ jautrią informaciją.

123RF.com nuotr./Dirbtinis intelektas
123RF.com nuotr./Dirbtinis intelektas

Kaip ir daugelis įmonių, „Samsung“ nerimauja, kad viskas, kas yra įkelta į tokias dirbtinio intelekto platformas kaip „ChatGPT“ ar „Google“ „Bard“, bus saugoma šių bendrovių serveriuose, o prie informacijos nebus galima prieiti ar ją ištrinti.

„OpenAI“ viską, kas įvesta į tokias dirbtinio intelekto sistemas kaip „ChatGPT“, gali naudoti sistemai tobulinti. Baiminamasi, kad „ChatGPT“ pateikta nuosavybės teise priklausanti arba konfidenciali įmonės informacija gali būti netyčia perduota kitiems naudotojams.

Tokių įmonių, kurios apribojo dirbtinio intelekto naudojimą, yra ir daugiau.

Sausį „Amazon“ uždraudė naudoti „ChatGPT“ ir paragino savo kūrėjus, norinčius gauti kodavimo patarimų, naudoti pačios įmonės sukurtą įrankį „CodeWhisperer“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“

Gegužę „Apple“ apribojo kai kurių darbuotojų naudojimąsi „ChatGPT“, kad būtų išvengta konfidencialios informacijos atskleidimo. „Apple“ kuria savo dirbtinio intelekto platformą, konkuruojančią su „ChatGPT“, kurią remia daugiamilijardinės „Microsoft“ investicijos.

Australijos „Commonwealth Bank of Australia“ birželį apribojo „ChatGPT“ naudojimą ir nurodė techniniams darbuotojams naudoti panašią priemonę „CommBank Gen.ai Studio“, kuri buvo sukurta bendradarbiaujant su Silicio slėnio technologijų įmone „H2O.ai“.

Kiti bankai, įskaitant „Bank of America“, „Citigroup“, „Deutsche Bank“, „Goldman Sachs“, „Wells Fargo & Co“ ir „JP Morgan“, visiškai uždraudė naudoti „ChatGPT“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas