Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung Galaxy S7 Edge“ ar „S6 Edge+“? Panašūs, bet skirtingi

„Samsung“ neseniai išleido jau ketvirtąjį „Edge“ serijos telefoną su lenktu ekranu (pirmasis buvo „Note Edge“, tačiau daug kas pastebėjo, jog iš pirmo žvilgsnio naujasis „S7 Edge“ labai nedaug kuo skiriasi nuo „S6 Edge+“). Esame bandę abu telefonus, todėl galime objektyviai vertinti, ar „S7 Edge“ yra vertas savo maždaug 100-150 EUR didesnės kainos.
„Samsung Galaxy S6 Edge Plius" ir  „Samsung Galaxy S7 Edge"
„Samsung Galaxy S6 Edge Plius" ir „Samsung Galaxy S7 Edge" / Gamintojo nuotr.

Išvaizda panaši, tačiau komforto pranašumą turi „S7 Edge“

Daugelis žmonių nė nepastebėtų skirtumų tarp „S7 Edge“ ir „S6 Edge+“ ir tai

tikrai normalu – šie du telefonai atrodo beveik identiškai. Tačiau „S7 Edge“ rankoje yra daug patogesnis. Kodėl? Visų pirma, jis yra trimis milimetrais siauresnis ir trumpesnis ir nors tai nėra daug, bet įtakos patogesniam naudojimui tai turi. Bet, svarbiausia, yra patobulinta „S7 Edge“ forma : „Samsung“ lenktą stiklą naudoja ne tik priekinėje, bet ir galinėje telefono dalyje – taip telefonas yra pritaikytas prie delno formos.

O jeigu savo telefoną jau kelis kartus esate paskandinę, „S7 Edge“ turi dar didesnį pranašumą – naujasis „Samsung“ flagmanas atitinka IP68 standartą ir yra atsparus vandeniui bei dulkėms.

Beje, „S6 Edge+“ beveik identiškai atrodo ir savo operacinės sistemos išvaizda, kadangi abu telefonai šiuo metu naudoja naujausią „Android 6.0 Marshmallow“ operacinę sistemą, nors reikėtų turėti omenyje, jog „S7 Edge“ atnaujinimus ateityje galimai gaus greičiau ir ilgiau.

Beveik identiški ekranai, bet...

„S7 Edge“ turi šiek tiek mažesnį 5.5 colių ekraną („S6 Edge+“ turi 5.7 colių ekraną), tačiau faktiškai šių dviejų telefonų ekranai nesiskiria – abu jie naudoja „AMOLED“ technologiją, abu yra QHD raiškos ir abu jie yra tiesiog nuostabūs. Tiesa, „S7 Edge“ turi visada įjungto ekrano režimą, kuris leidžia pasižiūrėti laiką ar datą nejungiant telefono ekrano. Nors „S6 Edge+“ taipogi turėtų jau greitai gauti šį funkcionalumą.

Tokie galingi, jog skirtumo tarp jų net nepastebėsite

„S7 Edge“ turi šiek tiek naujesnį ir galingesnį „Exynos 8 8890“ 8 branduolių procesorių (Amerikoje „Snapdragon 820“) ir 4GB RAM, tuo tarpu „S6 Edge+ turi metais senesnį „Exynos 7 7420“ 8 branduolių procesorių su 4GB RAM. Bet skirtumą pastebėsite tik sintetiniuose testuose, kadangi realybėje šie telefonai veikia identiškai sparčiai ir be priekaištų tiek įprastose operacijose, tiek sudėtingiausiuose žaidimuose.

Tačiau jeigu žaidimų žaidžiate daug, „S7 Edge“ yra protingesnis pasirinkimas dėl galimybės praplėsti atmintį MicroSD kortele.

Puikios kameros, tačiau tamsos fotografijos mėgėjams rekomenduojame „Galaxy S7 Edge“

„Galaxy S6 Edge+“ iš visų 2015 metais išleistų telefonų turi bene geriausią kamerą, tačiau „Samsung“ spėjo patobulėti dar labiau. Įdomus faktas, jog „S7 Edge“ turi mažiau megapikselių (12 vietoje 16), negu „S6 Edge+“, tačiau dėl mažesnio pikselių skaičiaus ir didesnės „S7 Edge“ apertiūros, į kamerą patenka daugiau šviesos ir tą ypatingai lengvai galima pastebėti naktiniuose kadruose. Abu telefonai taipogi turi optinę vaizdo stabilizaciją, tačiau „S7 Edge“ ji vėlgi veikia vos geriau.

Jeigu baterijos tarnavimo laikas jums yra svarbus, rinkitės „S7 Edge“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S7 Edge“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S7 Edge“

„Samsung Galaxy S7 Edge“ yra 0.8mm storesnis už „S6 Edge+“, bet už tai jūs gaunate 600mAh talpesnę bateriją, leidžiančią „S7 Edge“ dirbti maždaug 13-14% ilgiau už „S6 Edge+“. Sakote, skirtumas nedidelis? Kartais jis gali turėti didelę įtaką!

Skirtumai nedideli, tačiau jie gali būti kritiški

„S7 Edge“ nuo „S6 Edge+“ skiriasi labai nedaug. Tačiau jeigu jums būtinas vandeniui atsparus korpusas, geresnė kamera tamsoje, vieta MicroSD kortelei arba šiek tiek talpesnė baterija, „S7 Edge“ rinktis verta. Kitu atveju, galbūt geriau pasitaupykite tuos šimtą eurų arba netgi įsigykite kitą telefoną. O norintiems sutaupyti kaip įmanoma daugiau, „S6 Edge+“ ir „S7 Edge“ kainas rekomenduojame stebėti ir lyginti Kainos.lt tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas