Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį internetas patyrė du „širdies smūgius“

Praėjusį savaitgalį dalis interneto naršytojų patyrė nepatogumų, nes kurį laiką negalėjo prisijungti prie populiarių svetainių. Laimei, trumpalaikiai nesklandumai buvo išspręsti gana greitai.
Interneto kabelis
Interneto kabelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Internetas

Penktadienio vakarą dėl audros Vašingtono valstijoje kuriam laikui atsijungė interneto milžinės „Amazon“ serveriai. Jie aptarnavo nuotraukų tarnybą „Instagram“, populiarią vaizdo įrašų svetainę „Netflix“ ir kitus puslapius, skelbia Gizmodo.com. Todėl jie kurį laiką buvo nepasiekiami. Tačiau po kurio laiko serverių darbas buvo atnaujintas ir tarnybos grįžo į eterį.

Šeštadienį internetas patyrė dar vieną „širdies smūgį“, šįkart – dėl keliamosios sekundės.

Visi pasaulio atominiai laikrodžiai 12 val. Grinvičo laiku buvo vienai sekundei sustabdyti. Įvairi technika (pradedant serveriais, tinklo įranga, baigiant kompiuteriais) automatiškai sinchronizuoja laiką su atominiais laikrodžiais, bet ji nežino, kaip elgtis, kai įterpiama papildoma sekundė – jai atrodo, kad įsivėlė klaida, nes ta pati sekundė įvyksta du kartus iš eilės.

Taigi vos dėl vienos sekundės kai kurie tinklalapiai neveikė net kelias valandas, kol administratoriai bandė ištaisyti klaidas. Pranešama, kad neveikė tokios svetainės, kaip „Yelp“, „Reddit“, „Gawker“, „Mozilla“ ir kt.

Tačiau kitos svetainės nesklandumų išvengė. Antai „Google“ anksčiau buvo paskelbusi, kaip ketina apgauti savo įrangą. Dar prieš atominių laikrodžių pristabdymą su kiekvienu atnaujinimu jos vidiniams serveriams buvo nurodoma pridėti kelias milisekundes, taigi atėjus laikui pridėti vieną sekundę, jie jau buvo tam pasiruošę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi