Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiomis dienomis galimi „Wikipedia“ veiklos sutrikimai

Nenustebkite, jei šią savaitę naršydami virtualioje enciklopedijoje „Wikipedia“ susidursite su nesklandumais, nes kompanija pranešė, kad nuo šiandien prasideda duomenų migracija į naują serverį Ašberne (JAV, Virdžinijos valstija).
Interneto enciklopedija „Wikipedia“
Interneto enciklopedija „Wikipedia“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Organizacija „Wikimedia Foundation“, kuruojanti „Wikipedia“ ir kitų susijusių tinklalapių veiklą, pranešė duomenis perkelianti į naujus serverius, kurie turėtų užtikrinti darbo našumą ir patikimumą. „Kurį laiką mūsų tinklalapiai bus pasiekiami tik skaitymo režimu, o kartais gali būti ir visai nepasiekiami“, – sakė kompanijos technikas Guillaume'as Paumieras. Jis taip pat paprašė klientų kantrybės, kurios prireiks nuo antradienio iki ketvirtadienio.

Iki šiol didžioji dalis informacijos buvo saugoma duomenų centre, įkurtame šalia Jimmy Waleso namų Floridoje. „Wikimedia Foundation“ technikai nuo 2009-ųjų ieškojo geresnės vietos serveriams. Įsikurti Ašberne nuspręsta išanalizavus interneto ryšio patikimumą, oro sąlygas, uraganų ir kitų gamtos stichijų tikimybę ir kitus veiksnius.

Nuo šios savaitės duomenų centras Floridoje veiks kaip antrinis serveris, kuriame bus laikomos tinklalapių kopijos. „Wikimedia Foundation“ šiuo metu priklauso daugiau nei 10 skirtingų tinklalapių, iš kurių naujausias – Wikivoyage.org kelionių gidas, pristatytas vos praeitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas