Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siurprizai priešui: nauji ukrainiečių ginklai naikina Rusijos pajėgas

Ukrainos kariai, kovodami su rusų pajėgomis, vis dažniau naudoja antžeminius bepiločius aparatus, skelbia „Defense Express“.
Nauji ukrainiečių ginklai naikina Rusijos pajėgas.
Nauji ukrainiečių ginklai naikina Rusijos pajėgas. / Stop kadras

Ukrainos gynybos pajėgos gerokai pasistūmėjo į priekį mūšio lauke naudodamos bepiločius orlaivius. Ši technologija pasirodė esanti labai veiksminga priemonė prieš rusų žvalgybinius bepiločius orlaivius. Neseniai nufilmuotame vaizdo įraše užfiksuota, kaip ukrainiečių bepiločio drono operatorius sumaniai nusitaiko į rusų sraigtasparnio „Mi-28“ uodegą.

Taip pat dronų technologijos sparčiai tobulėja ir sausumoje. Ukrainos kariuomenė dabar gali naudotis įvairiomis antžeminėmis robotizuotomis platformomis, kurių kiekviena pasižymi skirtingomis savybėmis ir paskirtimi, ir kurios jau keletą mėnesių aktyviai naudojamos mūšio lauke. Visų pirma vis labiau plinta „užminavimo robotai“. Šios daugkartinio naudojimo platformos skirtos minoms dislokuoti.

Pavyzdžiui, internete neseniai pasirodė du vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip ukrainiečių 23-iasis atskirasis šaulių batalionas mūšio lauke naudoja nedidelį antžeminį užminavimo droną, kad miškingose vietovėse paspęstų spąstus rusų kareiviams.

Abu atvejai – Donecko srityje. Pirmojo metu du rusų kareiviai susidūrė su mina. Nors to rezultatas neskelbiamas, kareiviai turėjo būti bent jau sužeisti.

Per antrąjį incidentą nukentėjo rusų kareivių grupė. Abiem atvejais dronas sėkmingai užtaisė miną nurodytoje vietoje – atlikęs misiją išvyko iš teritorijos.

Antžeminės bepilotės platformos tampa svarbiu ginkluotės elementu mūšio lauke Ukrainoje, panašiai kaip bepiločiai orlaiviai anksčiau.

Neseniai Jungtinėse Valstijose paskelbtoje prognozėje teigiama, kad po 15 metų trečdalis jų kariuomenės gali būti robotizuota. Ši prognozė apima ne tik nedideles robotizuotas platformas, bet ir autonomines raketų sistemas, pavyzdžiui, bepilotes HIMARS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas