Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentas sukūrė šiurpų, paglostyti galintį telefono priedą

Mūsų telefonai yra šalti, negyvi, pasyvūs įrenginiai, kurie patys judėti negali – na, nebent laisvo kritimo būdu. Bet tai netrukus gali pasikeisti: Prancūzijoje dirbanti mokslininkų grupė bando telefonams suteikti gebėjimą su žmonėmis bendrauti ir lytėjimo būdu, rašo „The Verge“.
Judantis telefono priedas „MobiLimb“
Judantis telefono priedas „MobiLimb“ / Stopkadras

Šios inžinierių grupės kuriamas priedas „MobiLimb“ yra robotinis pirštas, kuris jungiamas prie telefono per „MicroUSB“ jungtį. Jame įtaisyti penki servovarikliai ir „Arduino“ mikrovaldiklis. Reaguodamas į telefone įvedamas komandas šis pirštas gali pabarbenti naudotojui į ranką ar ją paglostyti, mechaninius sąnarius galima apvilkti netikra oda ar netgi pūkuotina katino uodega taip keičiant patiriamus pojūčius. O taip pat šis robotinis pirštas gali atlikti vairalazdės funkciją.

„MobiLimb“ yra doktoranto Marco Teyssierio mokslinis projektas, vykdomas su kolegomis iš kelių Prancūzijos universitetų. Doktorantas savo svetainėje pateikia ganėtinai daug savo kūrinio nuotraukų bei vaizdo įrašų, o taip pat detalų projekto aprašymą.

Tiesa, žiūrint į šio robotinio piršto judesius ir atliekamas funkcijas niekaip neapleidžia šiurpokas jausmas: pirštas, atsiremdamas į stalą, gali po jį stumdyti telefoną, taip pranešdamas šeimininkui, kad gauta nauja žinutė. O netikra žmogaus pirštą primenančia oda apvilkta roboto galūnė apskritai yra verta įamžinimo siaubo filme.

Kita vertus, gal kam nors patiks, kai rankoje laikomas telefonas glosto savo naudotoją?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai