Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sudužo Rusijos šnipinėjimo dronas „Orion“: štai kuo jis ypatingas

Netoli Taganrogo miesto sudužo Rusijos karinių oro ir kosmoso pajėgų (VKS) žvalgybinis dronas „Orion“, pranešama keliuose „Telegram“ kanaluose, o juos cituoja defence-blog.com.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / „AFP“/„Scanpix“

Netoli karinio oro uosto įvykusios avarijos metu įvyko nedidelis sprogimas.

Dronas, kuris, kaip manoma, skrido Ukrainos link, prarado kontrolę ir atsitrenkė į medienos sandėlį. „Sprogimas buvo minimalus, nes nebuvo jokio sprogstamojo krovinio“, – teigė šaltiniai. Avarija įvyko Taganrogo karinio oro uosto kilimo ir tūpimo tako pabaigoje, todėl vietos gyventojai spėlioja apie technines problemas.

Rusijos žiniasklaidos paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip dronas „Orion“ atsitrenkė į sandėlį, o prieš smūgį oro transporto priemonė, atrodo, prarado aukštį. Analitikai mano, kad tikėtina avarijos priežastis – techninis gedimas.

„Orion“ yra viena iš naujausių Rusijos bepiločių orlaivių sistemų, kurios sparnų plotis – 16 metrų, o ilgis – 8 metrai. Didžiausias jo pakilimo svoris – 1 t, o naudingasis krovinys gali būti iki 200 kg.

Bepilotis orlaivis „Orion“ skirtas tiek žvalgybinėms, tiek smogiamosioms misijoms, gali pasiekti iki 7,5 km aukštį ir su standartiniu naudinguoju kroviniu vykdyti skrydį 24 valandas. Jis gali išvystyti iki 200 km/val. greitį, todėl yra vienas pažangiausių Rusijos arsenale esančių bepiločių orlaivių.

Tai – ne pirmas kartas, kai žvalgybiniai bepiločiai orlaiviai sudūžta šioje vietovėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas