Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susirašinėjimas ir vaizdo skambučiai – atgyvena: plinta nauja bendravimo socialiniais tinklais mada

Kiekvieną rytą, kai Nandita Mohan peržiūri savo elektroninius laiškus, jos ausyse skamba koledžo laikų draugių balsai – jos pasakoja apie savo dieną, prisimena senus laikus, svarsto, kas bus, kai baigsis pandemija.
Balso įrašymas
Balso įrašymas / 123RF.com nuotr.

N.Mohan, 23 metų programuotoja, nekalba telefonu ir nesiklauso kokios nors itin asmeniškos tinklalaidės – ji naudoja programėlę „Cappuccino“, kuri surenka balso įrašus iš uždaros draugų ar šeimos narių grupės ir pateikia juos audioformatu, kurį galima atsisiųsti ir klausytis.

„Vien tai, kad girdžiu savo draugių balsus, mane pradžiugina, o galimybė jų klausytis visiškai pakeičia mūsų bendravimą“, – sako ji.

Garso pranešimai egzistuoja jau daugelį metų, ši „WhatsApp“ funkcija ypač plačiai naudojama Indijoje, o „WeChat“ audiopranešimai populiarūs Kinijoje. Karantino metu šios funkcijos tapo lengvu būdu palaikyti ryšį, išvengiant „Zoom“ nuovargio. Tačiau dabar nauja madingų ir šiuolaikiškų programėlių banga išryškina garso betarpiškumą ir natūralumą ir sparčiai populiarina tokį bendravimo būdą.

Iš pradžių bendraudavome telefono skambučiais, tada – tekstinėmis žinutėmis, o dabar grįžtame prie bendravimo garsu – gali būti, kad tai, kaip naudojamės telefonu, apsuko visą ratą ir grįžta ten, kur viskas prasidėjo.

Naujokai

Geriausiai žinomas į audio orientuotas tinklas yra „Clubhouse“ – programėlė, kuria naudotis galima pradėti tik gavus pakvietimą ir kuri debiutavo praėjusių metų pavasarį, ir iškart sulaukė labai daug teigiamų atsiliepimų. „Clubhouse“ stilistika panaši į pokalbių šou ar ankstyvojo interneto „chatroom'us“, taigi naudojimasis šia programėle panašus dalyvavimą pokalbyje (virtualiame) vakarėlyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas