Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taisymo metu Panevėžyje savaime užsidegė „Samsung Galaxy S8“ telefonas

Penktadienį Panevėžyje, neautorizuotose telefonų taisymo dirbtuvėse, atvira liepsna užsidegė išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S8“. Apie įvykį pranešęs telefoną taisęs meistras tvirtino, kad įrenginys degė atvira liepsna.
Sudegęs „Samsung Galaxy S8“
Sudegęs „Samsung Galaxy S8“ / Skaitytojo nuotr.

Anot meistro, užsidegimo metu telefono nugarėlė jau buvo nuimta, akumuliatoriaus kontaktai atjungti, meistras nuiminėjo apsauginį dangtelį. „Iš pradžių pradėjo kaisti ir rūkti, o paskui užsižiebė ir atvira liepsna“, – sakė jis.

Jo teigimu, išoriškai matomų fizinių akumuliatoriaus pažeidimų nesimatė, trumpoji elektros grandinė susidaryti negalėjo. Į dirbtuves klientas telefoną atnešė keisti akumuliatoriaus – skundėsi, kad jo veikimo trukmė tapo per trumpa. Primename, kad „Galaxy S8“ įrenginių serija buvo pristatyta lygiai prieš metus, kovo 18 dieną.

Galimas užsidegimo priežastis išaiškino autorizuoto „Samsung“ įrenginių serviso MTTC technikos vadovas Andrius Mieželis. „Gali būti, kad dangtelio nuėmimo metu buvo pažeistas akumuliatoriaus apvalkalas. Tada baterija gavo deguonies ir pradėjo vykti cheminiai procesai – kaitimas, dūmai, kartais ir ugnis. Bet jeigu įvykis nutiko ardymo metu, vadinasi, veikiausiai buvo kažkoks mechaninis poveikis. Galbūt kažkiek to poveikio buvo iki ardymo ir nedaug bereikėjo, kad prasidėtų cheminiai procesai. Gali būti, kad taip nutiko ir dėl temperatūrinio poveikio – būna, kad norint lengviau nuimti nugarėlę telefonas būna kaitinamas krosnyje, o didesni nei 50-60 laipsnių temperatūros svyravimai akumuliatoriui nepatinka“, – sakė MTTC ekspertas.

Tai, kad klientas nusprendė keisti dar metus netarnavusio telefono akumuliatorių, A.Mieželio per daug nenustebino. Anot jo, daug kas priklauso nuo to, kaip aktyviai telefonas buvo naudojamas, kiek įkrovimo-iškrovimo ciklų jam yra tekę išgyventi ir koks yra kliento reiklumas įrenginio veikimo trukmei, nors tokius atvejus – akumuliatoriaus keitimo, kai jam dar nesukakę net metai – jis priskyrė retesniems. Gali būti, kad baterija pradėjo trumpiau tarnauti ne tik dėl to, kad buvo sparčiai išnaudoti jos įkrovimo ciklai – gali būti, kad dėl drėgmės ar kitų priežasčių įvyko kitų telefono grandinių gedimai, atsirado srovės „nutekėjimų“.

A.Mieželis teigė, kad per pastaruosius dvejus metus ir MTTC darbe yra tekę vieną kartą susidurti su taisymo metu užsidegusiu išmaniojo telefono akumuliatoriumi – specialiai tokiems atvejams prie darbo vietų yra pastatyti degimą izoliuojantys konteineriai.

Primename, kad 2016 m. spalį „Samsung“ buvo priversti visiškai atšaukti „Galaxy Note 7“ išmaniųjų telefonų liniją, mat šių įrenginių telefonai buvo linkę savaime užsidegti, o akumuliatorių pakeitimas šios problemos išspręsti nepadėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai