Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivanas pradėjo tyrimą dėl galimo „TikTok“ padalinio neteisėtos veiklos

Taivanas pradėjo tyrimą dėl tariamai nelegalios patronuojamosios įmonės, kurią saloje įsteigė „TikTok“, ir perspėjo, jog Kinijai priklausanti socialinės žiniasklaidos programėlė kelia pavojų saugumui.
„Tik Tok“ programėlė
„Tik Tok“ programėlė / 123RF.com nuotr.

Kiek anksčiau šį mėnesį Žemyninių reikalų taryba – aukščiausia Taivano institucija politikos Kinijos atžvilgiu klausimais – pranešė, kad ministrų kabinetas per susitikimą dėl saugumo klausimų paprašė kelių agentūrų atlikti tyrimą dėl „TikTok“.

„Nelegalios veiklos“ byla taip pat buvo perduota prokurorams tirti įtariant, kai vietos įmonė užsiėmė verslo veikla Taivane „ByteDance“, „TikTok“ patronuojančiosios bendrovės Kinijoje, vardu, teigė Žemyninių reikalų taryba, nepateikusi smulkesnės informacijos.

„Pastaraisiais metais Kinija naudojo „TikTok“ ir kitas trumpų vaizdo įrašų platformas, kad galėtų atlikti pažintines operacijas ir įsiskverbti į kitas šalis“, – sakoma Tarybos pranešime, paskelbtame sekmadienį.

“Taip pat egzistuoja didelė rizika, kad vartotojų asmeninė informacija bus perduodama Kinijos vyriausybei.”

Kinijos autoritarinė komunistų partija trokšta prisijungti demokratišką ir savarankišką Taivaną, ir pažadėjo vieną dieną jį užimti jėga.

Šiuo metu santykiai tarp Pekino ir Taibėjaus yra atsidūrę blogiausioje padėtyje per pastaruosius metus, o Kinijos interneto ir socialinės žiniasklaidos platformoms uždrausta vykdyti verslą Taivane.

„TikTok“ yra prieinama Taivane, tačiau platforma ten nėra ypač populiari.

Vietos laikraštis "The Liberty Times" pirmadienį pranešė, kad tiriama įmonė yra 2018 metais įkurta bendrovė, lapkritį pakeitusi pavadinimą į "ByteDance Taiwan".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi