Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Twitter“ užblokavo dalį žurnalistų, rašančių naujienas apie Eloną Muską

Kelių žinomų žurnalistų, rašančių apie „Twitter“ savininką Eloną Muską, paskyros buvo staiga sustabdytos.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp tų, kurių paskyros ketvirtadienio vakarą buvo užblokuotos, yra „The New York Times“, CNN ir „Washington Post“, „The Intercept“, „Mashable“ ir keli kiti nepriklausomi žurnalistai.

„Twitter“ atstovė spaudai technologijų svetainei „The Verge“ sakė, kad draudimas susijęs su tiesioginiu dalijimusi buvimo vietos duomenimis.

Panašu, kad visi šiame soc. tinkle apriboti žurnalistai neseniai rašė apie E.Musko bandymus sustabdyti dalijimąsi informacija apie jo privataus lėktuvo buvimo vietą.

Šių metų pradžioje „Twitter“ išpopuliarėjo „ElonJet“ paskyra, kurioje tiesiogiai dalijamasi E.Musko privataus lėktuvo buvimo vieta. Šią savaitę po to, kai paskyra buvo užblokuota, E.Muskas pažadėjo imtis teisinių veiksmų prieš paskyros įkūrėją.

Žurnalistai iš savo paskyrų „Twitter“ platformoje nebegali skelbti įrašų, tačiau galimybė prisijungti prie tiesioginio garso pokalbio „Twitter Spaces“ nebuvo apribota.

Laikraščio „The New York Times“ atstovas spaudai pavadino tokį apribojimą „abejotinu ir apgailėtinu“ ir sakė, kad nei laikraštis, nei žurnalistas Ryanas Macas negavo jokio paaiškinimo dėl šių veiksmų.

CNN teigė, kad „impulsyvus ir nepagrįstas kelių reporterių nušalinimas... kelia susirūpinimą, bet nestebina“. Kompanija paprašė „Twitter“ pateikti paaiškinimą ir, atsižvelgdama į šį atsakymą, „iš naujo įvertins santykius“.

CNN žurnalistė Donie O'Sullivan, kurios paskyra buvo viena iš sustabdytų, sakė, kad šis žingsnis yra svarbus dėl „galimo šalinančio poveikio“ žurnalistams, ypač tiems, kurie rašo apie kitas E.Musko įmones.

E.Muskas tiesiogiai nekomentavo paskyrų apribojimo, tačiau tviteryje teigė, kad „kritikuoti mane visą dieną yra visiškai gerai, bet mano buvimo vietos nustatymas realiuoju laiku ir pavojaus kėlimas mano šeimai – ne“.

Jis pridūrė, kad paskyros, užsiimančios „doxxing“, t. y. privačios informacijos apie asmenis skelbimu internete, laikinai sustabdomos septynioms dienoms.

„Twitter“ pasitikėjimo ir saugumo skyriaus vadovė Ella Irwin portalui „The Verge“ sakė, kad draudimai susiję su trečiadienį įvesta nauja taisykle, draudžiančia „tiesioginę informaciją apie buvimo vietą, įskaitant informaciją, kuria tiesiogiai dalijamasi „Twitter“, arba nuorodas į trečiosios šalies URL (-us) su kelionių maršrutais“.

„Nekomentuodama jokių konkrečių paskyrų, galiu patvirtinti, kad sustabdysime bet kokias paskyras, kurios pažeidžia mūsų privatumo politiką ir kelia pavojų kitiems naudotojams“, – leidiniui sakė E.Irwin, – „Mes nedarome šios politikos išimčių žurnalistams ar kitoms paskyroms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas