Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimas: dalijimasis lova su partneriu gali turėti netikėtą poveikį miegui

Kartais atrodo, kad dėl partnerio knarkimo ir muistymosi išsimiegate daug prasčiau. Tačiau naujausias tyrimas rodo – dalijimasis lova su kitu žmogumi turi teigiamą poveikį jūsų miegui.
Miegas
Miegas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Sveikata Miegas

Tyrimo rezultatai pagrįsti daugiau nei 1000 JAV darbingo amžiaus suaugusiųjų apklausos atsakymais ir miego įvertinimais.

Dalyviai, kurie miegojo vienoje lovoje su partneriu, nurodė geriau pailsėję, greičiau užmigę ir ilgiau miegoję negu tie, kurie miegojo vieni.

Kartu miegojusių žmonių depresijos, nerimo ir streso rodikliai taip pat buvo mažesni, rašo „Science Alert“.

„Miegojimas su romantišku partneriu ar sutuoktiniu rodo didelę naudą miego sveikatai, įskaitant mažesnę miego apnėjos riziką ir bendrą miego kokybės pagerėjimą“, – sakė psichiatras Brandonas Fuentesas iš Arizonos universiteto.

Neaišku, ar psichinės sveikatos pagerėjimą lemia bendro miego nauda, ar apskritai romantinių santykių kokybė. Gali būti, kad tai susiję ir su vienu, ir su kitu aspektu.

Įdomu tai, jog poros ne tik sinchronizuoja savo judesius miego metu, bet ir sinchronizuoja savo miego fazes. Kai poros miegojo toje pačioje lovoje, jų REM miegas pailgėjo 10 proc. ir buvo mažiau pertraukiamas nei miegant atskirai.

Tyrimas buvo pristatytas metiniame Asocijuotų profesinių miego draugijų (angl. Associated Professional Sleep Societies) susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas