Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina į Rusijos bazes taikėsi naujais ginklais: štai kaip tai baigėsi

Liepos 31 d. Ukrainos pajėgos surengė naktinę ataką Kursko aerodromo apylinkėse, panaudodamos naujai sukurtas sparnuotąsias raketas. Dėl šio smūgio buvo padegti keli svarbūs Rusijos kariniai objektai, skelbia defence-blog.com.
Ukrainos priešlaivinė raketa „Neptūnas“
Ukrainos priešlaivinė raketa „Neptūnas“ / „AP“/„Scanpix“

Ukrainos generalinis štabas patvirtino, kad Ukrainos gynybos pajėgos nusitaikė į Rusijos karinės įrangos ir ginkluotės sandėlius netoli Kursko miesto. Pranešama, kad per ataką buvo panaudotos naujausios Ukrainoje pagamintos sparnuotosios raketos „Neptūnas“, specialiai pritaikytos smūgiams sausumoje. Šios raketos pataikė į taikinius maždaug už 100 km nuo Ukrainos sienos.

„Naktį į liepos 31 d. mūsų pajėgos sudavė tikslų smūgį Rusijos karinės įrangos ir ginkluotės sandėliui netoli Kursko“, - pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Šaltinių teigimu, per smūgį buvo sėkmingai sunaikintas aviacijos amunicijos sandėlis netoli Chalino aerodromo ir bazė, priklausanti Rusijos gynybos ministerijos Vyriausiajai raketų ir artilerijos valdybai. Po atakos šiose vietovėse buvo pranešta apie didelius gaisrus.

Ši ataka atkreipia dėmesį į raketų sistemos „Neptūnas“, kurią Ukraina kūrė siekdama išplėsti savo smūginius pajėgumus ne tik antskrydžių metu, pažangą ir dislokavimą. Rusijos šaltiniai taip pat patvirtino, kad smūgio metu buvo panaudotos „Neptūnas-MD“ raketos, kurių konfigūracija yra antžeminio puolimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas