Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina sėkmingai išbandė naują savo gamybos ginklą

Ukraina pirmą kartą sėkmingai kare panaudojo naują vietos gamybos bepilotę raketą „Palianytsia“, skelbia „Defence Blog“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apie tai pranešė per šalies nepriklausomybės dienos renginį rugpjūčio 24 d., pažymėdamas šio modernaus ginklo debiutą.

„Šiandien tapome pirmojo sėkmingo mūsų naujojo ginklo – bepilotės raketos „Palianytsia“ – kovinio panaudojimo liudininkais. Tai visiškai naujos klasės ginkluotė – mūsų pačių, ukrainiečių, inovacija“, – pareiškė V.Zelenskis. Jo teigimu, tai – naujas būdas atkeršyti agresoriui.

Išsamesnė informacija apie konkretų taikinį ar vietą, kurioje buvo panaudota „Palianytsia“, neatskleidžiama, nes karinė operacija slapta.

Vis dėlto šis pranešimas rodo žymų Ukrainos karinių pajėgumų augimą, ypač šaliai toliau ginantis nuo Rusijos agresijos.

Bepilotė raketa „Palianytsia“, pavadinta pagal tradicinės ukrainietiškos duonos pavadinimą, turi simbolinę ir praktinę reikšmę.

Žodis „Palianytsia“ tapo lingvistiniu šūkiu per Rusijos invaziją į Ukrainą 2022 m., nes dėl fonetinių ukrainiečių kalbos niuansų nekalbantiesiems ukrainiečių kalba, ypač rusams, yra labai sunku jį teisingai ištarti. Nuo to laiko šis žodis įgavo papildomą kultūrinį rezonansą, simbolizuodamas ukrainiečių tapatybę ir pasipriešinimą.

Raketos „Palianytsia“ sukūrimas ir sėkmingas dislokavimas pabrėžia didėjantį Ukrainos savarankiškumą gynybos pramonės srityje. Šis ginklas – tai naujo tipo raketų technologija, sujungianti bepiločių orlaivių galimybes su tiksliųjų smūgių technologijomis, pritaikyta konkretiems Ukrainos kariuomenės poreikiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas