Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai naudoja savaeigę artileriją, kurią galėjo gauti iš netikėto šaltinio

Ukrainiečiai naudoja savaeiges artileriją, kurią galėjo gauti iš netikėto tiekimo šaltinio. Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 67-osios atskirosios mechanizuotosios brigados artileristų, kurie šaudo į Rusijos okupantus iš 122 mm savaeigės haubicos „2S1 Gvozdika“, koviniai veiksmai, skelbia „Defense Express“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „SIPA“/„Scanpix“

Šiuo atveju ypatingas dėmesys atkreipiamas į paslaptingą šiai savaeigei haubicai pritaikytą kamufliažą, kuris akivaizdžiai rodo, kad šis ginklas yra „importinis“. Šio kamufliažo raštas leidžia manyti, kad technika galėjo būti atgabenta iš Suomijos.

Panašią prielaidą savo publikacijoje daro ir Suomijos leidinio „Suomen Sotilas“ autoriai. Jie remiasi tuo, kad Suomijos vyriausybė iš tiesų galėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoti tam tikrą skaičių savaeigių haubicų „2S1 Gvozdika“, kurios dar vadinamos „PSH 74“. Mat Suomijos kariuomenė gavo Pietų Korėjos savaeigių haubicų „K9“.

Pažymima, kad praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje Suomija iš buvusios Vokietijos demokratinės respublikos ginklų sandėlių įsigijo 74 vienetus haubicų „2S1 Gvozdika“. Tačiau pažymima, kad, remiantis „The Military Balance 2023“ duomenimis, praėjusių metų pradžioje Suomijos kariuomenė turėjo tik 36 šio tipo savaeiges haubicas.

O tai, savo ruožtu, taip pat leidžia daryti prielaidą, kad Suomija galėtų perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms haubicas „2S1 Gvozdika“ iš savo rezervų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas