Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai parodė naują neįprastą ginklą

Ukrainos kariuomenė neatskleidžia visų paslapčių apie savo šunį robotą – tačiau leidžia suprasti, kaip šis ginklas gali būti naudojamas ir kokie yra jos ateities planai šioje srityje, rašo „Defence Express“.
Šuo robotas
Šuo robotas / Stop kadras

Neseniai internete pasirodė intriguojantis vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip 28-osios atskirosios mechanizuotosios brigados „Kurt & Company“ padalinio kovotojai mūšio lauke naudoja neįprastą ir įdomų ginklą – robotizuotą šunį. „ArmyTV“ kalbėjosi su padalinio vadu šaukiamu Kurtu, kuris pateikė keletą detalių apie šią veiklos sritį.

„Pagrindinė idėja – išsaugoti karių gyvybes. Svarstėme daugybę variantų ir kol kas apsistojome ties robotizuotu šunimi, nes mano, kaip padalinio vado, prioritetas yra užtikrinti, kad mano personalas išliktų saugus“, – apie naująjį ginklą pasakojo Kurtas.

Pagrindiniai reikalavimai tokiai sistemai yra šie: „šuo“ turi būti pajėgus išlaikyti kuo sunkesnį svorį, užtikrinti aiškų kamerų vaizdą ir leisti operatoriui likti saugioje vietoje – pavyzdžiui, rūsyje arba tokioje vietoje, kur priešas negali nusitaikyti į kareivį, kol sistema veikia.

Vis dėlto negali būti iš karto dislokuotas kovoje – iš viso ši idėja buvo kuriama ir tobulinama apie metus. Šiuo metu jis yra parengtas 70 proc: „Šiuo metu tikslinamos ir tobulinamos kai kurios detalės, o robotas bus naudojamas kaip daugiafunkcinis ginklas įvairioms užduotims atlikti.“

Pažymima, kad toks šuo robotas gali būti naudojamas įvairioms misijoms: stebėjimui, pėstininkų paramai, sužeistųjų evakuacijai, amunicijos pristatymui ir kaip kamikadzė.

„Tai labai veiksmingas stebėtojas ir inžinierius. Jis veikia kaip tikras šuo, tačiau kaip elektroninis prietaisas – visas jo galimybes galima panaudoti kariniams tikslams. Kol kas neatskleisiu kitų detalių, nes norime pasiekti rezultatų ir nustebinti priešą“, – sakė Kurtas.

„Planuojama dislokuoti tokių šunų armiją, kad būtų padengtos spragos, kurių šiuo metu negalime pašalinti tam tikrose srityse, – pažymėjo dalinio vadas. – Šiuo metu padalinys laukia visos šių robotų-šunų partijos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas