Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai pirmą kartą sunaikino naujausią Rusijos karo mašiną

Ukrainiečiai pirmą kartą sunaikino naujausią rusų karo mašiną, vikšrinį šarvuotąjį visureigį „Plastun-SN“, skelbia „Defense Express“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Ukrainos sausumos pajėgų nuotr.

Iš viso rusai gavo 14 tokių transporto priemonių iš užsakytos 50 vienetų partijos.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos į naujai sunaikintos rusų kariuomenės ginkluotės sąrašą įtraukė dar vieną rusų transporto priemonę – internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip Ukrainos kariškiai sunaikino priešo vikšrinį lengvąjį šarvuotą visureigį „Plastun-SN“.

Tai pirmas užfiksuotas tokios transporto priemonės, neseniai pradėjusios tarnauti Rusijos kariuomenėje, sunaikinimas. Šių metų spalio pabaigoje Rusijos gynybos ministerija paskelbė apie pirmosios transporto priemonių partijos perdavimą.

„Plastun-SN“ (rusiškai – „specialioji paskirtis“) sukurtas to paties pavadinimo civilinio visureigio „Plastun“ pagrindu. Žinoma, kad yra dvi „Plastun-SN“ visureigių „karinės versijos“ – transporto priemonė su 82 mm minosvaidžiu ir žvalgybinė transporto priemonė su optiniu-elektroniniu įrenginiu. Be to, šis visureigis gali būti naudojamas sužeistiesiems evakuoti.

Rusai praneša, kad šis visureigis turėtų atlaikyti 7,62 mm kalibro kulkas. Šio visureigio ypatybė yra ta, kad jis neturi kieto stogo – prireikus jo vaidmenį atlieka paprastas tentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas