Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainoje pastebėtos Kinijoje pagamintos šarvuotos transporto priemonės

Kinijoje pagaminti šarvuočiai „Tiger 4×4“, kuriuos Rusija tiekia savo pajėgoms Ukrainoje, buvo pastebėti mūšio lauke, rašo „Defence Blog“, remdamasis „Militarnyj“.
Ukrainoje pastebėtos Kinijoje pagamintos šarvuotos transporto priemonės.
Ukrainoje pastebėtos Kinijoje pagamintos šarvuotos transporto priemonės. / „Telegram“ nuotr.

Pasak „Defence Blog“, transporto priemonės „ZFB-05 Xinxing“, dar žinomos „Tiger“ pavadinimu, buvo pastebėtos mūšio lauke naudojamos Rusijos karių – tai rodo naują užsienio karinės technikos paramos lygį Maskvos kare Ukrainoje.

Automobiliai „ZFB-05 Xinxing“, dar žinomi „Tiger“ pavadinimu, buvo pastebėti mūšio lauke naudojami Rusijos kareivių – o tai rodo naują užsienio karinės technikos paramos lygį Maskvos vykdomai kampanijai Ukrainoje.

Rusijos socialiniuose tinkluose išplatintose nuotraukose matyti, kad transporto priemonėse „Tiger“ įrengtos įvairios mūšio lauko modifikacijos, įskaitant apsaugą nuo dronų ant variklio gaubto, sulankstomus priekinio stiklo šarvus, šoninius skydus ir sustiprintą kulkosvaidžio bokštelį.

Šie šarvuoti transporteriai, kuriuos iš pradžių pagamino Kinijos įmonė „Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing“, yra dalis vis dažniau užsienyje pagamintos techninės įrangos, naudojamos Rusijos kariuomenės kare Ukrainoje.

Rusijos Čečėnijos regiono lyderis Ramzanas Kadyrovas 2023 m. birželio mėnesį patvirtino, kad Rusijos pajėgos gavo pirmąją Kinijoje pagamintų transporto priemonių partiją.

R.Kadyrovas paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip naujieji „Tiger“ automobiliai dislokuojami čečėnų daliniuose, dalyvaujančiuose Rusijos kare Ukrainoje. Šios pajėgos pagarsėjo dėl savo žiauraus elgesio tokiose vietovėse kaip Buča, Mariupolis ir Bachmutas.

4×4 šarvuotas transporteris „Tiger“ (ZFB-05) yra universalus, jį galima pritaikyti patruliavimui, vadavietėms ar greitajai medicininei pagalbai. Transporto priemonė, kurioje paprastai būna dviejų asmenų įgula ir kuri gali vežti devynis pėstininkus su visa ekipuote, skirta tiek karinėms, tiek policijos reikmėms.

Nuo 2012 m. „Eurosatory“ parodoje Paryžiuje pristatyto „Tiger“ buvo eksportuotas į įvairias šalis, tarp jų – Boliviją, Tadžikistaną ir Somalį. Dėl transporto priemonių „Tiger“ buvimo fronto linijose kyla klausimų dėl Kinijos vaidmens konflikte, nes šios transporto priemonės suteikia Rusijai papildomų šarvuotų pajėgumų kariams transportuoti ir puolamosioms operacijoms vykdyti.

Nors Kinija nuosekliai ragino taikiai išspręsti karą, Kinijoje pagamintų transporto priemonių pastebėjimas mūšio lauke pabrėžia tarptautinių gynybos santykių sudėtingumą konflikto metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas