Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užsienio žiniasklaidą sudomino lietuvių siūlymas pakeisti „Vikipedijos“ dizainą

Didieji užsienio portalai, rašantys informacinių technologijų (IT) temomis, susidomėjo lietuvių reklamos agentūros „New!“ siūlymu, kaip būtų galima pakeisti interneto enciklopedijos „Vikipedija“ dizainą.
Lietuvių reklamos agentūra „New!“ siūlo taip pakeisti pagrindinį enciklopedijos „Vikipedija“ puslapį.
Lietuvių reklamos agentūra „New!“ siūlo taip pakeisti pagrindinį enciklopedijos „Vikipedija“ puslapį. / Wikipediaredefined.com nuotr.

Siūlymas pakeisti pabodusį dizainą nauju ir patrauklesniu internete buvo paskelbtas vos prieš kelias dienas. Jis sudomino ne tik tūkstančius „Facebook“, „Twitter“, „Reddit“ bei kitų socialinių tinklų narių, kurie pasidalino svetainės nuoroda, bet ir užsienio žiniasklaidą. Lietuvių idėją netruko pasičiupti įvairūs tinklaraščiai, IT, dizaino ir panašiomis temomis rašantys populiarūs portalai.

Wikipediaredefined.com nuotr./Taip siūloma pakeisti „Vikipedijos“ straipsnių peržiūros puslapio išvaizdą.
Wikipediaredefined.com nuotr./Taip siūloma pakeisti „Vikipedijos“ straipsnių peržiūros puslapio išvaizdą.

Dauguma jų teigiamai atsiliepia apie lietuvių pasiūlymą.

„Jūs veikiausiai esate naudojęsi „Vikipedija“ ir turėtumėte sutikti su teiginiu: „Ji nėra miela“. Taip, „Vikipedijoje“ svarbiausia turinys, o ne grožis. Tačiau ar negalėtų ji būti šiek tiek gražesnė, patogesnė? Kūrybinga agentūra „New!“ pabandė tai padaryti“, – rašo Thenextweb.com. Ir netrukus apibendrina, kad agentūra sugalvojo neblogą būdą pasireklamuoti. „Man jie patiko, o jums?“, – klausia straipsnio autorius Drew Olanoffas.

„Vikipedija kitaip“: kūrybinga lietuvių idėja“, – skelbia „The Verge“ antraštė. Šio straipsnio autorius pastebi, kad tai ne pirmas viešas siūlymas keisti interneto enciklopedijos dizainą, tačiau lietuviai darbą atliko itin atidžiai ir nuodugniai.

Mashable.com savo skaitytojų klausia, ar „Vikipedija“ turėtų būti panašesnė į „Google“? Straipsnio autorius pripažįsta, kad jam lietuvių siūloma versija jam kur kas patrauklesnė, nei dabartinė „Vikipedija“.

Kone visi šių straipsnių komentatoriai sutinka, kad „Vikipedijos“ dizainas atgyveno ir jį reiktų pakeisti, daugumai jų lietuvių siūlymas atrodo patrauklus. Tiesa, ne visiems – vieni nepritaria, kad būtų keičiamas „Vikipedijos“ logotipas; kiti abejoja, ar reiktų daugiau vietos skirti enciklopedijos redagavimo funkcijoms.

Siūlome įvertinti lietuvių idėją ir išreikšti savo nuomonę komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas