Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus vaizdai atgimsta Lietuvoje kuriamame vaizdo žaidime

Turbūt daugelis esame girdėję apie vaizdo žaidimus, kurie kurti Lietuvoje. Vienas iš sėkmingiausių pavyzdžių asmeniniams kompiuteriams bei konsolėms yra „Human: Fall Flat“, kurį visame pasaulyje žaidžia keliasdešimt milijonų žaidėjų. Sėkmingų mobiliųjų žaidimų taip pat turime bent gerą tuziną. Tačiau dar nei vienas žaidimas nėra kvietęs atvykti į Vilnių.
„Crowns and Pawns“
„Crowns and Pawns“ / Gamintojo nuotr.

Šiandien paskelbtame lietuvių kompanijos „Tag of Joy“ nuotykinio žaidimo „Crowns and Pawns“ (lietuviškai „Karūnos ir pėstininkai“) pristatomajame vaizdo klipe matome, kaip žaidimo veikėjos Mildos, augusios Čikagoje, gyvenimas pasisuka netikėta linkme: mergina, gavusi senelio testamentą, keliauja į tėvų gimtąją šalį Lietuvą, kur jos laukia ne vienas įdomus atradimas, rašoma pranešime spaudai.

„Žaidimo veiksmas sukasi aplink Lietuvos istoriją ir jos svarbą Europoje. Jame išgirsime apie tokias žinomas LDK istorines figūras kaip Vytautą Didįjį, Barborą Radvilaitę, Joną Kristupą Glaubicą, bei susipažinsime su sovietmečiu veikusia KGB organizacija“ – sako žaidimo rašytojas Ignas Veršinskas.

Paklaustas, ar tikrai pasaulio žaidėjams bus įdomi Lietuvos istorija, Ignas teigia, jog dažniausiai mes nuvertiname savo praeitį, nes jos beveik nematome pasaulinėje populiariojoje medijoje, tačiau didelė dalis užsieniečių Lietuvą ir jos istoriją mato kaip egzotišką, nepažintą ir stebinančią, ir tai turėtų būti vienas iš žaidimo išskirtinumų.

Tiesa, žaisdami žaidimą kartu su Milda, be Lietuvos, aplankysime ir kelias kitas Europos šalis.

Gamintojo nuotr./„Crowns and Pawns“
Gamintojo nuotr./„Crowns and Pawns“

Žaidime naudojami ranka piešti 2D fono vaizdai bei 3D veikėjų animacijos, vaizdo efektai.

Žaidimo vaizdai piešti lietuvių dailininkų, o garso takelį kuria vokietis kompozitorius, gavęs ne vieną apdovanojimą, tarp kurių ir už geriausią garsą žaidime.

Gamintojo nuotr./„Crowns and Pawns“
Gamintojo nuotr./„Crowns and Pawns“

„Vilniaus senamiestis– vertas aplankyti!“ – sako žaidimo veikėja vaizdo klipo pabaigoje. Ar tai bus žaidimas, kuris į Vilnių pritrauks turistų panašiai kaip Černobylio serialas pritraukė? Tai turėtų paaiškėti jau visai greitai – po ilgo laukimo šis žaidimas asmeninių kompiuterių žaidėjus turėtų pasiekti jau šį pavasarį (konsolėms pritaikyta versija turėtų pasirodyti kiek vėliau).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas