Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai sukūrė klaidas taisantį išmanųjį rašiklį

Rašydami tekstą kompiuteriu galite greitai ištaisyti klaidas, bet ar kada nors pagalvojote, kad jas gali pastebėti ir taisyti rašiklis? Vokiečių kompanija „Lernstift“ įrodė, kad rašiklis gali būti toks pat išmanus, kaip ir kompiuterinės programos: ji pristatė elektroninį rašiklį, kuris pastebėjęs klaidą suvibruoja.
Klaidas taisantis išmanusis rašiklis
Klaidas taisantis išmanusis rašiklis / „Lernstift“ nuotr.

Šios priemonės kūrėjai Falkas ir Mandy Wolsky‘iai atskleidė, kad idėja sukurti tokį rašiklį gimė tuomet, kai jiedu pastebėjo sūnaus daromas rašybos klaidas. Sutuoktiniai neslėpė, kad išmokyti vaikus tinkamos rašybos – būtina.

Naujame prietaise veikia du režimai: kaligrafijos (žymi sunkiai įskaitomas raides ir kitus ženklus) bei rašybos (taiso gramatikos ir rašybos klaidas). Pasirinkęs norimą funkciją vaikas mokosi tik iš tam tikrų klaidų ir lavina rašymo įgūdžius. Taip pat atžalai nereikia laukti, kol atsiras žmogus, galintis paaiškinti, kur ir kokios klaidos padarytos. Taigi taisyklingai rašyti išmokstama daug greičiau.

„Lernstift“ rašymo priemonė ne tik funkcionali, bet ir patogi. Rašiklis nedidelis, apatinė dalis, už kurios laikoma rašant, kiek didesnė nei viršutinė, tad laikyti jį, anot kūrėjų, išties patogu.

Ateityje planuojama sukurti dar tobulesnius rašiklius, kuriuose veiks slėgio jutikliai, bus įmontuota belaidžio ryšio sąsaja, diegiamos kitos funkcionalumo suteiksiančios programos. Tikimasi, kad tokie rašikliai bus sėkmingai pradėti naudoti ir mokyklose.

Išmaniojo rašiklio kaina turėtų siekti apie 400–500 Lt, jį numatoma į prekybą išleisti šių metų vasarą.

VIDEO: Vokiečių kompanija „Lernstift“ sukūrė klaidas taisantį išmanųjį rašiklį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito