Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidimų kultūros renginyje „GameOn“ – pirmasis lietuviškas tankas

Šiemet, minint 100-ąsias Lietuvos tankų metines, spalio 18-20 dienomis Vilniuje vykstančiame didžiausiame Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų kultūros renginyje „GameOn“ pristatytas pirmas lietuviškas tankas. Tai – autentiškas 1924-ųjų metų tankas „Renault FT-17“, kokius prieš šimtą metų Lietuva pirko šalies gynybai. Renginio metu lankytojai galės apžiūrėti šį tanką, fotografuoti bei „GameOn“ metu paminėti simbolinį tankų šimtmetį.
Pirmasis lietuviskas tankas
Pirmasis lietuviškas tankas / Organizatorių nuotr.

Šis įvykis žymi Lietuvos tankų istorijos šimtmetį, kai 1924 metais Lietuvą pasiekė pirmieji tankai, kuriais tuo metu pasirinkti prancūziški „Renault FT-17“. Visi jie buvo paženklinti lietuviška simbolika, o kiekvienas tankas turėjo Lietuvai svarbius vardus: „Kovas“, „Karžygys“, „Kerštas“, „Drąsuolis“, „Galiūnas“, „Griaustinis“, „Pikuolis“, „Giltinė“, „Slibinas“, „Smūgis“, „Pagieža“ ir „Audra“.

Šimtmečio proga – galimybė žaidime valdyti lietuvišką tanką

Šių metų „GameOn“ organizuoja „Litexpo“ ir Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA). Pasak jos direktoriaus Gedimino Tarasevičiaus, šiemet renginyje Lietuvos tankų šimtmetis bus minimas ne tik gyvai, bet ir virtualiai. Galimybę lietuvišku tanku pasivažinėti ir net išbandyti jį kovoje pasirūpins Lietuvoje veikiantis pasaulinio masto kompiuterinių žaidimų kūrėjas ir platintojas „Wargaming“, kurie renginyje turės savo atskirą išskirtinę erdvę.

Organizatorių nuotr./Pirmasis lietuviškas tankas
Organizatorių nuotr./Pirmasis lietuviškas tankas

„Jau 7-tą kartą organizuojamas „GameOn“ visuomet turėjo atsikartojantį tęstinumą – renginyje niekada netrūko pirmų įspūdingų kartų. Šiemet tokių pirmų kartų bus itin daug: švęsime Lietuvos istoriją atsiveždami tikrą tanką, su partneriais kuriame suvenyrus, kurių daugiau niekur nebus galima įsigyti arba statome pirmąjį tokio dydžio kompiuterinių bei stalo žaidimų muziejų.

Taip pat labai džiaugiamės, kad šiemet prie renginio prisijungė Vilniuje įsikūręs video žaidimų kūrėjas ir platintojas „Wargaming“. Jų dėka turėsime galimybę paminėti lietuviškų tankų šimtmetį viename populiariausių pasaulio žaidimų – „World of Tanks“. Žaidėjai iš viso pasaulio galės papuošti savo tankus lietuviškais užrašais ar kita atributika, kurie atkartoja istorinį tanko „Renault FT“ dizainą, kokį jis turėjo prieš 100 metų“, – teigia G.Tarasevičius.

„Išskirtinai Lietuvai sukūrėme renginį žaidime, kuriame pristatėme unikalius žaidimo elementus, pritaikytus šiai ypatingai progai. Žaidėjai galės naudotis lietuviškais žaidimo elementais, kuriuos pritaikys savo tankams žaidime. Norime paskatinti didesnį Lietuvos žaidėjų bendruomenės įsitraukimą, derinant šalies istoriją su žaidimų kultūra. Be to, renginio dalyviai turės galimybę išbandyti savo jėgas unikalioje žaidimų zonoje, kurioje pajus tikrą „World of Tanks“ kovų jaudulį. Jie taip pat turės galimybę suformuoti tanko įgulą interaktyviame simuliatoriuje ir pademonstruoti savo įgūdžius vairuojant, taikant bei šaudant virtualioje žaidimo erdvėje“, – teigė WOT produkto vadovas Evgenijus Krištopovičius, atsakingas už šį renginį.

Nuo simfoninio orkestro koncerto iki 100 dalyvių

Kaip teigia Gediminas Tarasevičius, šių metų renginys yra organizuojamas taip, kad jame sau aktualios veiklos ar įdomių sprendimų atrastų maksimaliai plati lankytojų auditorija.

„Daugiametis „GameOn“ šiandien pelnytai laikomas vienu didžiausiu ir lankomiausiu renginiu ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione. Iš dalies taip yra ir dėl šio renginio-konferencijos daugialypiškumo: lankytojų laukia netradiciniai stendai, cosplay renginiai, daug pranešėjų ir dalyvių, kurių šiais metais bus daugiau nei 100. Taip pat renginys pasižymės ryškiais akcentais, tarp kurių jau minėtas Lietuvos tankų šimtmečio minėjimas arba lankytojų ypač mėgstamas – simfoninio orkestro koncertas, kurio metu atliekamos kompiuterinių žaidimų garso takelių kompozicijos“, – sako G. Tarasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito