Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 interjero dizaino tendencijų, kurioms 2023 m. pasakysime „sudie“

Portalas architecturaldigest.com išskiria dešimt svarbiausių dizaino tendencijų, su kuriomis kitąmet vertėtų atsisveikinti.
Balta virtuvė
Balta virtuvė / Fotolia nuotr.

1. Dėmelės

Struktūra yra gerai! Nors mums patinka dėmelės, bangelės ir vaikystės malonumas dėl kreivų formų, primenančių vaikystės „Play-Doh“ kūrinius, malonu, kai ryškios linijos suteikia kambariui šiek tiek formos.

Tai nereiškia, kad reikia visiškai atsisakyti visų dėmėtų formų; tai tik reiškia, kad kai vienos formos, tampa itin madingos, tikimasi, kad atsiras ir kitų. Pabaikime tas butikų-viešbučių vibracijas namuose!

2. Švarios virtuvės

Pakalbėkime ir apie itin modernią minimalistinę virtuvę, kurią dažnai rasite visiškai baltą arba pilką. Ant stalviršio nėra nė vieno dubenėlio ir, neduok Dieve, jokio ekscentriško marmuravimo stalviršyje!

Dažnai spintelės būna blizgaus poliravimo. Siaubinga vieta gaminti maistą. Pagalvokite apie priešingybę – garsenybių kirpėjo Hario Džošo užmiesčio namų virtuvę, kurioje ant kiekvieno paviršiaus gausu dubenėlių, augalų ir prieskonių. Tai šilta, jauki, džiaugsminga ir jauki virtuvė – viskas, kas turi būti virtuvėje.

3. Atviri aukštų planai

Šių metų pradžioje informavome, kad atvirų aukštų planai greitai neišnyks. Tačiau po pandemijos realybė diktuoja priešingą tendenciją.

Jau nekalbant apie tai, kad žaviausios namų dalys dažnai yra mažiausios erdvės, kurias paverčiame kažkuo jaukiu. Neturėtume nustoti skirstyti erdvių. Šis erdvių paskirstymas yra svarbu!

4. Visiškai balti ir niūrūs pilkos spalvos interjerai

Visa pilkos spalvos paletė be reikalo vargina: bet koks dekoro elementas, su kuriuo susiduriate, jei jis nėra baltas arba pilkas, jis jau tinka kitiems metams! Taip, visa balta spalva gali būti elegantiška ir minimalistinė, bet taip pat dažnai ji atrodo be jokio asmeniškumo ar linksmumo.

Jei ieškote geresnės šios estetikos interpretacijos, išbandykite visiškai baltą spalvą su subtiliu spalvų pliūpsniu. Pakanka vienos spalvingos sienos virtuv4je ir erdvei suteikiama jau visai kita dimensija.

123RF.com nuotr./Miegamojo zona
123RF.com nuotr./Miegamojo zona

Jau nekalbant apie tai, kad per daug pilkos spalvos gali labai pabloginti kambario nuotaiką. Juk nenorite, kad jūsų erdvė skleistų, kaip mes mėgstame sakyti, „niekieno namų“ atmosferą.

5. Spalviškai suderintas dekoras

Nuo juodai baltų nuotraukų grupių iki spalviškai suderintų knygų lentynų – šis smulkmeniškas ir nenatūralus vaizdas vis dar šiek tiek labiau primena kurtą „Pinterest“ puslapį, o ne intymius kažkieno tikrų namų kambarius.

Turėtumėte turėti galimybę į lentyną įsidėti naują knygą, net jei vietos yra tik rožinės spalvos skyriuje. Įsileiskite daugiau daiktų išdėstymo galimybių.

6. Nefunkcionalūs daiktai

Tikėtina, kad atsisakysime daiktų, kurie neturi funkcijos, ir padaugės tų, kurie prideda ir vizualinės intrigos, ir paskirties.

Dabar pagaliau turite pretekstą pasikabinti lėkštes ant sienų! Kai tradicinis Sebastiano Zuchowickio klientas netikėtai paprašė pingpongo stalo valgomajam, jis priėmė iššūkį ir surado tobulą Seano Woolsey studijos kūrinį, kuris neatitrauktų dėmesio nuo prancūziškojo deko stiliaus teminio buto.

7. Gyvenamieji kambariai su televizoriumi

Šiais laikais ekranai yra pagrindinė daugelio žmonių kasdienio gyvenimo dalis. Vis dėlto net jei jūsų erdvė nedidelė, raskite būdą, kaip padaryti ją interaktyvesnę. Nesvarbu, ar tai reiškia dvi sofas, stovinčias viena priešais kitą, o ne priešais sieną, ar papildomo poilsio krėslo pridėjimą kampe, bendraukime vieni su kitais! Ne su televizoriais.

123RF.com nuotr./Televizorius interjere
123RF.com nuotr./Televizorius interjere

8. Česterfildo sofos

Nors Česterfildo sofa yra neabejotinai žavinga ir paprastas būdas žengti kartu modernaus būsto tendencija, kuri dominuos ir 2023 m.

Vis dėlto mums įdomu pamatyti kitokius būdus, kaip išgauti šį kaimišką, jaukų įvaizdį.

9. Apgaulingas dizainas

Šiais laikais klastotes vis sunkiau atskirti nuo autentiškų originalų. Kartais viskas priklauso nuo smulkmenų: pavyzdžiui, klastotės Jeanneret kėdės gali būti padirbtos, jei jų apmušalai iš vytelių yra kampuose. (Jie turi būti užapvalinti.)

Originalai yra nesenstantys dizaino kūriniai – jie niekada visiškai neišeis iš mados.

Užuot įsigiję klastotę už įtartinai vidutinę kainą, apsvarstykite galimybę užsisakyti ką nors unikalaus iš kylančio dizainerio arba pasikonsultuokite su patikimu senovinių baldų pardavėju.

10. Atsipalaiduokite dėl bouclé

Taip, bouclé (kilpiniai verpalai arba iš šių verpalų išaustas audinys) gali egzistuoti bet kokios spalvos, bet tai vienas iš tų dalykų, kurie iš esmės dažniausiai yra smėlio spalvos.

Nepaisant to, bouclé kurį laiką buvo visur, tačiau atėjo laikas išbandyti ką nors kita. Šis audinys turi savo vietą – tinka ne kiekvienuose namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas