Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 vietų, kuriose emigrantams gyventi šįmet neįperkama: pateko ir lietuvių mėgstamas miestas

Naujausioje apklausoje, kurioje buvo vertinami brangiausi miestai, kuriuose emigrantams tenka už nuomojamą būstą mokėti daugiausia, Niujorkas užima pirmąją vietą, kartu su kitais įprastais pretendentais: Honkongas, Ženeva ir lietuvių pamėgtas Londonas. Į penketuką pateko ir Singapūras, skelbia „Insider“.
Dangoraižiai Niujorke
Dangoraižiai Niujorke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl sparčiai augančios nuomos kainos ir didėjančios infliacijos Niujorkas atsidūrė „ECA International“ 2023 m. pragyvenimo išlaidų reitingo, kuris buvo paskelbtas birželio 7 d., viršūnėje.

Tuo tarpu agresyvų Singapūro šuolį iš 13-os vietos pernai į penketuką „daugiausia lėmė smarkiai išaugusios apgyvendinimo išlaidos“, teigia ECA Azijos regiono direktorius Lee Quane'as.

ECA teigimu, apklausos metu, analizuojant pragyvenimo ir nuomos kainas emigrantų pamėgtuose rajonuose, reitinguojami 207 miestai 120 pasaulio šalių ir teritorijų.

1. Niujorkas, JAV

Smarkiai išaugusios pragyvenimo išlaidos Didžiajame obuolyje padarė jį brangiausiu miestu gyventi emigrantams.

Kaip pranešė NBC, balandžio mėn. vidutinė mėnesio nuomos kaina Manhatane antrą mėnesį iš eilės pasiekė naują rekordą – daugiau nei 4200 JAV dolerių (3901 euras) už vieno miegamojo butą.

Balandžio mėn. ataskaitoje teigiama, kad pusė Niujorko namų ūkių negali sau leisti gyventi šiame mieste, kur būstui, maistui ir transportui vienam namų ūkiui reikia mažiausiai 100 000 JAV dolerių (92 890 eurų) per metus, rašo „New York Times“.

2. Honkongas, Kinija

Nors nuomos kainos Honkonge mažėja, tačiau vis dar svyruoja apie 5 000 JAV dolerių (4645 eurai) per mėnesį už 800 kvadratinių metrų ploto būstą rajonuose, kurie buvo mėgstami emigrantų, rašo „Bloomberg“.

Didėjančios transporto bilietų kainos, elektros energijos tarifai ir maisto kainos taip pat smarkiai padidino pragyvenimo išlaidas, rašo SCMP.

123RF.com nuotr./Honkongas
123RF.com nuotr./Honkongas

3. Ženeva, Šveicarija

Vidutinė keturių kambarių buto Ženevos centre mėnesio nuomos kaina yra apie 4600 JAV dolerių (4273 eurai). Tačiau ši suma, Šveicarijos vyriausybei pakeitus politiką, padidės net 3 proc., birželio 1 d. pranešė Šveicarijos naujienų portalas „The Local“.

4. Londonas, Jungtinė Karalystė

CNBC duomenimis, dviejų miegamųjų buto Londone vidutinė mėnesio nuomos kaina gruodžio mėn. pasiekė aukščiausią lygį – 2895 JAV dolerių (2689 eurus).

Pragyvenimo išlaidos mieste taip smarkiai išaugo, kad pusė londoniečių buvo priversti atsisakyti sporto televizijos prenumeratos, pranešė „LondonlovesBusiness“.

Shutterstock.com nuotr./4. Big Benas, Londonas
Shutterstock.com nuotr./4. Big Benas, Londonas

5. Singapūras

Singapūre nyksta butai, kurių nuomos kaina mažesnė nei 3 000 Singapūro dolerių, arba 2 200 JAV dolerių (2044 eurai), birželio 8 d. pranešė „Bloomberg“.

Gegužės mėnesį Pietryčių Azijos sala aplenkė Honkongą ir tapo brangiausiu Azijos miestu, kuriame galima įsigyti ar išsinuomoti privatų nekilnojamąjį turtą, skelbia SCMP.

123RF.com nuotr./Singapūras
123RF.com nuotr./Singapūras

6. Ciurichas, Šveicarija

Vidutinė mėnesio nuomos kaina už keturių kambarių butą Ciuricho miesto centre siekia apie 4200 JAV dolerių (3901 eurą), praneša „The Local“.

7. San Fransiskas, JAV

Dėl būsto atsargų trūkumo ir į darbą grįžtančių žmonių poreikio San Francisko įlankos rajone neregėtai išaugo nuomos kainos, praneša NBC.

San Fransiske vieno miegamojo buto nuoma per mėnesį atsieina apie 3 000 JAV dolerių (2787 eurai), praneša NBC.

8. Tel Avivas, Izraelis

Nuomos kainos Tel Avive – skatinamos palūkanų normų kilimo ir infliacijos – auga sparčiausiai per metus nuo 2008 m., pranešė „The Jerusalem Post“, remdamasis Centriniu statistikos biuru (CBS).

Vidutinė mėnesio nuomos kaina mieste siekia 1 904 JAV dolerius (1769 eurus), pranešė Izraelio naujienų portalas Ynet, remdamasis CBS duomenimis.

9. Seulas, Pietų Korėja

Pasak Pietų Korėjos naujienų leidinio „JoongAng Daily“, pragyvenimo išlaidų augimą Seule lemia padidėjusios viešojo transporto bilietų kainos ir sąskaitos už elektrą.

Ir nors vidutinė vieno kambario buto nuoma pagrindiniame Seulo universitetų rajone, palyginti su kitais didmiesčiais, yra nedidelė – apie 450 JAV dolerių (418 eurų) per mėnesį, tačiau už daugumą būstų nuomai reikia sumokėti vidutiniškai 7600 JAV dolerių (7060 eurų) užstato mokestį, skelbia Pietų Korėjos naujienų portalas „Donga“.

123rf.com nuotr./Seulas, Pietų Korėja
123rf.com nuotr./Seulas, Pietų Korėja

10. Tokijas, Japonija

Vidutinė mėnesio nuomos kaina Tokijuje svyruoja apie 350 JAV dolerių (325 eurai) už 9 kv.m., rašo „The Financial Times“, remdamasis „Tokyo Kantei“, vietos nekilnojamojo turto duomenų bendrove Japonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas