Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

8 metų V.Putino sąjungininko dukra – milijonus dolerių kainuojančio buto Londone savininkė

Vladimiro Putino sąjungininko Vladimiro Gruzdevo 8-erių metų dukra įrašyta kaip milijonų dolerių vertės buto Londone savininkė, rodo dokumentai, kuriuos matė „Business Insider“. Pirmą kartą prabangaus turto savininke ji tapo praėjusių metų vasarį, likus 20 dienų iki Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, remdamasis dokumentais rašo leidinys.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Oligarchija

Prieš pradėdamas karjerą politikoje, kuri pelnė jam V.Putino palankumą, V.Gruzdevas išgarsėjo kaip maisto prekių parduotuvių magnatas. Neseniai „Forbes“ skelbė, kad jo turto vertė 2021 m. siekė 900 mln. dolerių.

Londono laikraštis „The Times of London“ pirmą kartą pranešė atlikęs tyrimą kartu su ne pelno siekiančia organizacija „Transparency International“, kovojančia su korupcija, kuri su „Insider“ pasidalijo išsamia informacija apie šį turtą.

Butas buvo įsigytas už 2,3 mln. svarų sterlingų 2000 m. per bendrovę, įsikūrusią Kaimanų salose, kur mokesčių tarifas yra 0 proc. Tai atitinka 4 mln. svarų sterlingų. Arba apie 4,9 mln. dolerių pagal šiandieninį kursą.

Rezidencija yra Kensingtone, išskirtiniame Londono rajone, o „The Times“ praneša, kad joje yra automobilių stovėjimo aikštelė ir tarnaitės kambarys. Kelios valstybių ambasados, Karališkoji Alberto salė ir dabartinė princo Williamo ir Kate Middleton rezidencija yra ne toliau kaip už 600 metrų nuo šios nuosavybės.

Ukraina pritaikė sankcijas V.Gruzdejevui po to, kai jis pasidalijo Rusijos teisininkų asociacijos, kurios valdybai pirmininkauja, pareiškimu, kuriuo buvo remiamas karas. Jokios kitos šalys jam sankcijų nėra pritaikiusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas