Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

9 kv. metrų butą Vilniuje pasiūlė išsinuomoti už 180 eurų: drabužiams ar daiktams vietos čia nebus

Lietuvoje pamažu vis didesnės paklausos sulaukia mažesni būstai, tačiau Vilniuje, Jeruzalėje, išnuomojamas butas toks, kad jūsų daiktai ar drabužiai sunkiai ras jame vietos. Butukas – vos 9 kv. metrų dydžio, tad ir valgyti, ir miegoti tektų toje pačioje virtuvės erdvėje. Visa tai – už 180 eurų.
Nedidelis butukas Jeruzalėje
Nedidelis butukas Jeruzalėje / Aruodas.lt nuotr.

Kaip matyti Aruodas.lt skelbime pateiktose nuotraukose, siaurutėje ervėje sutalpinta ir dviejų plytų elektrinė viryklė, ir kriauklė su mažyčiu šaldytuvu po ja, ir viengulė lova.

Yra kabykla lauko drabužiams, tačiau spinta, panašu, šioje erdvėje jau nerado vietos. Tad susidėti daiktų ar įsikabinti drabužių nėra, kur.

Skelbime teigiama, kad nors butas mažas, tačiau tvarkingas. Bandoma suvilioti nuomininkus itin mažais komunaliniais mokesčiais, patogia vieta ir tuo, kad tai ne bendrabučio tipo, o atskiras butas.

„Sienos dažytos, išklotas laminatas, durys – medžio laminato. Namo kieme nemokamos parkavimo vietos. Patogus susisiekimas į bet kurią miesto lokaciją“, – rašoma skelbime.

Teigiama, kad nuomos mokestis yra 45 eurai savaitei (taigi mėnesiui – 180 eurų), mokama kartą per mėnesį. Prie šio mokesčio reikės papildomai susimokėti ir už komunalines paslaugas.

„Įsikėlimui bei sutarties pasirašymui iš viso reiktų 530 eurų (į šią sumą įeina užstatas/depozitas 2 mėn 360 eurų, ir vienkartinis tarpininkavimo mokestis, lygus 170 eurų), o nuomos mokestis mokamas po gyvento laikotarpio“, – priduriama skelbime.

15min prieš kurį laiką rašė apie 11 kv. metrų butą Vilniuje, kuris buvo siūlomas išsinuomoti už 350 eurų.

Maži būstai populiarūs brangiuose pasaulio didmiesčiuose, tačiau vis daugiau jų atsiranda ir Lietuvoje. Štai 2021 m. ekonomistas Žygimantas Mauricas pasidalijo jį prajuokinusiu parduodamo buto be langų skelbimu. 14 kv. metrų būste langą imitavo LED šviestuvas, o ekonomistas jį pavadino „belange.“

14 kv. m ploto būstas tuo metu buvo parduodamas už 41,2 tūkst. eurų – tai 2943 eurų už kv. metrą.

Tačiau Ž.Mauricas atrado ir rimtų tokių mažų būsto trūkumų. Pirmiausiai, anot jo, toks būstas nėra 100 proc. butas, nes neatitinka minimalių statybos techninio reglamento reikalavimų (pvz. insoliacijos ir minimalaus buto ploto).

„Nors, kita vertus, Lietuvoje pastaruoju metu šimtamyliais žingsniais tobulėjant būsto rinkai, galbūt reikėtų tokiems išskirtiniams objektams sugalvoti išskirtinį pavadinimą pvz. „tamsbutis“, „mikrotamsbutis“, „ko-prizoningas“ ar pan.“, – tuo metu rašė Ž.Mauricas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas