Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar kitas jūsų butas gali būti kieno nors buvęs biuras? Vystytojai darbo vietas verčia butais

Daugeliui darbuotojų atsisakant grįžti į biurą, vis daugiau plėtotojų žvalgosi į senas darbo vietas, kad jas paverstų jas butais, skelbia „Daily Mail“ ir „Bloomberg“.
Vyras dirba iš namų
Vyras dirba iš namų / 123RF.com nuotr.

Amerikos didmiesčiai vienu metu susiduria su dviem krizėmis: būsto trūkumu ir ištuštėjusiais biurais. Tačiau biurų konversija galėtų atgaivinti centrinius verslo rajonus ir padidinti būsto pasiūlą visoje šalyje.

Vienas iš pertvarkomų pastatų yra 55 Broad Street Manheteno finansiniame rajone, Niujorke, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi „Goldman Sachs“. Jame ketinama įrengti 571 butą, o ant stogo bus įrengtas baseinas ir bendradarbystės erdvės.

Projektui vadovauja architektas Johnas Cetra ir jo įmonė „Cetra Ruddy“.

Stevenas Paynteris, architektūros firmos „Gensler“ biurų pertvarkymo į gyvenamąsias patalpas ekspertas, teigė, kad šią tendenciją paspartino vis labiau plintanti darbo iš namų kultūra, skelbia „Insider“.

Ekspertai dabar ragina vyriausybes sušvelninti zonų planavimą ir teisę į nuosavybę, kad būtų sudarytos palankesnės sąlygos plėtrai.

Niujorko meras Erikas Adamsas paskelbė naują iniciatyvą, kuria siekiama paspartinti konversiją, siūlant pakeisti taisykles. Tai leistų atlaisvinti dar 136 mln. kvadratinių pėdų biurų ploto ir padėtų E.Adamsui pasiekti savo tikslą – sukurti iki 20 tūkst. naujų būstų 40 tūkst. gyventojų.

Tai reiškia, kad E.Adamsas, kuris anksčiau buvo griežtas darbo iš namų kritikas ir kartą tvirtino, kad „negalima visą dieną sėdėti namie su pižama“, iš esmės pakeitė savo požiūrį.

San Fransiske ir Vašingtone daugelis didžiųjų biurų pastatų taip pat buvo pertvarkyti į gyvenamuosius būstus.

Vašingtone buvęs Valstybės departamento pastatas buvo paverstas daugiabučių kvartalu „The Wray“.

Jame įrengtos 158 studijos, vieno ir dviejų miegamųjų butai. Kiekvieno vieno miegamojo buto plotas – 482 kvadratiniai metrai, o nuomos kaina – 2627 doleriai.

Dviejų miegamųjų ir dviejų vonios kambarių buto plotas yra 706 kvadratiniai metrai, o nuomos kaina – 3942 JAV doleriai.

Tiesa, biurų virsmo gyvenamosiomis patalpomis tendencija įsitvirtina lėtai – tam įtakos turi ir didelės statybos sąnaudos.

Architektai teigia, kad biurų pertvarkymas į gyvenamuosius būstus gali būti brangus, o tai reiškia, kad juos gali sau leisti tik patys turtingiausi būsto pirkėjai.

Be to, San Francisko centre sparčiai auga nusikalstamumas, o tai reiškia, kad daugelis būsto pirkėjų nenori ten gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas