Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: būstas, kokių reta: ar jūs pasiruošę gyventi namuose, kuriuose kiekviena detalė – atskira istorija?

Namai, kuriuose daug daiktų, tačiau nė vieno nereikalingo. Namai, kuriems negali būti abejingas, nes jie tarsi gyvi – pasakojantys istorijas, savyje talpinantys daug jausmo ir spalvų. Vintažiniai klasikiniai namai Kaune ieško naujų šeimininkų – tokių, kurie pajustų šių namų pulsą ir išskirtinumą.
Apartamentai Kaune
Apartamentai Kaune / Rimanto Steponavičiaus nuotr.

Portale Aruodas.lt parduodami išskirtiniai apartamentai Kaune, Petrašiūnuose. Trijų kambarių būstas yra šiuolaikinį dvarą primenančiame name, kuriame – vos keliolika butų. 74 kv. m namai – išties neeiliniai.

„Tai būstas, kuriame net kiekvienas šaukštelis stalčiuje turi savo vietą, – šypsosi objektui atstovaujanti nekilnojamojo turto brokerė Sandra Babravičienė ir vardija jo privalumus. – Tai namai, turintys savo charakterį ir sielą. Jie pilni antikvarinių, vintažinių daiktų, kurie labai skoningai ir skrupulingai suderinti interjero dizainerės. Nors ir atrodo, kad daiktų bute daug, – jie visi turi savo vietą, erdvėms suteikia daug šarmo. Juose labai jauku, erdvės tobulai išpildytos, puikiai išlaikyta stilistika. Visos medžiagos yra natūralios, kokybiškos. Net gobelenai bute parinkti preciziškai – kad atitiktų bendrą stilistiką, tobulai derėtų prie interjero, antikvarinių meno kūrinių. Stilius, estetika ir kokybė – tai šio buto vizitinė kortelė.“

Ir iš tiesų – besidairant po šiuos namus gali pasijusti it įžengęs į meno galeriją, tačiau tuo pačiu apima jaukumas ir ramybė, tarsi nieko nėra nereikalingo ar nederančio. Kurdama šių namų jaukumą interjero dizainerė Kristina Lukauskienė išlaikė jų stiliaus vientisumą ir maksimalų buto ploto funkcionalumą.

„Potencialus šių namų pirkėjas – suprantantis ir vertinantis meną, kokybę. Tai galėtų būti šiuolaikinis išsilavinęs žmogus, kuriam svarbu būstas su siela. Tai žmogus, kuris negalėtų gyventi bet kokiame bute. Tai namai asmenybei, kuri savo gyvenimą, kasdienybę vertina kitokiomis spalvomis, kuriai neįdomi masinė pilkuma“, – komentuoja S.Babravičienė.

Vintažiniai klasikiniai namai, kupini jaukių šiltų antikvarinių detalių, kurios turi išliekamąją vertę – taip būtų galima vienu sakiniu nusakyti šių namų paveikslą.

„Įvertinti šiuose namuose esančių daiktų vertę – sudėtinga, kadangi interjeras buvo kuriamas labai skrupulingai, daiktai surinkti per ilgą laiką ir, žinoma, ne bet kokie. Įvertinti kiekvieną šiuose namuose esantį meno kūrinį būtų atskiras darbas – čia turbūt reikėtų net meno žinovų. Vis dėlto akivaizdu, kad namuose palikta galybė vertingų meno kūrinių, kas buto vertę tik dar labiau pakelia“, – teigia NT specialistė.

Daugiau parduodamo nekilnojamojo turto nuotraukų matysite portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Mieste, bet beveik kaip dvare

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Apartamentai Kaune
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Apartamentai Kaune

Norite gyventi mieste, bet nejausti miesto šurmulio? Šis būstas įsikūręs šiuolaikinį dvarą primenančiame name, kurio didelė teritorija aptverta ir privati. Joje – tik šis vienas namas, taigi kaimynystė nedidelė ir saugi.

Prabangi bei išskirtinė ir namo aplinka: aplink auga seni dideli medžiai, lauke veikia gražus fontanas, o gyventojai turi bendrą puikiai įrengtą pavėsinę, kurioje gali leisti laisvalaikį uždarame kieme. Didelis plotas pasivaikščiojimams, daug žalumos ir privatumo.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Apartamentai Kaune
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Apartamentai Kaune

„Toji didelė erdvė sukuria tokį įspūdį, kad gyveni ne mieste, o kažkur atokiai, gamtos prieglobstyje. Namas primena dvarą, tad butas labai dera ir prie visos namo stilistikos. Pavyzdžiui, įėjimo kolonos panaudotos iš popieriaus fabriko, turinčios savo istoriją. Erdvi laiptinė, kurioje kabo prabangios užuolaidos – visa tai tam, kad būtų išlaikyta stiliaus visuma“, – pasakoja S.Babravičienė.

Į buto kainą jau įskaičiuotos ir papildomos vertingos erdvės: didelis sandėliukas, dvi parkavimo vietos. Viso to vertė – apie 30 tūkstančių eurų.

„Būstą parduodame iškart su dviem parkavimo vietomis, nes tai labai patogu šeimai, kai šių laikų situacija tokia, kad yra amžinos problemos, kur pasistatyti automobilį. Čia nereikės dėl to sukti galvos“, – sako NT brokerė.

Namo statybos pradžios metai 1955-ieji, tačiau 2020 metais padaryta pilna rekonstrukcija.

„Šis namas yra senos statybos, bet pilnai renovuotas. Svarbu paminėti tai, kad jo „sena statyba“ yra visai kitokia negu eilinių daugiabučių. Tai – pokario meto statyba. Ne blokinis, o mūrinis namas, kurio sienos – metro storio. Taigi vasarą namuose yra vėsu, o žiemą – šilta. Šis namas išties išskirtinis, turintis šarmo.

Pirkėjas, tikėtina, irgi bus toks, kuris vertins to laikmečio architektūrą, statybos ypatumus – storas sienas, aukštas lubas. Tai ne tik būsto pirkinys, tai – kartu su juo gaunama galimybė gyventi išskirtiniame pastate, kuris kartu su aplinka kuria vientisą estetišką vaizdą“, – reziumuoja nekilnojamojo turto brokerė S.Babravičienė.

Ieškančius panašaus nekilnojamojo turto kviečiame apsilankyti lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas