Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: erdvės išsiilgę tautiečiai aktyviai domisi parduodamais namais

Gyvenimas mieste, tačiau kartu ir galimybė turėti lopinėlį žemės išsikepti kepsnių ar vaikui paspardyti kamuolį. Tokia prabanga negali pasigirti daugiabučių gyventojai. Todėl karantino realybės sudrebinti tautiečiai pradėjo aktyviau domėtis namais. Be to, 2020-aisiais stebėta ir pokyčių, atsirado naujas pirkėjų tipas.
nauja statyba
Naujos statybos namų projektai Vilniuje, Kaune ir pajūryje / Aruodas.lt nuotr.

Apie domėjimąsi parduodamais namais ir tai, kokius naujus projektus galima rasti lankomiausio nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt skirtinguose miestuose, pasakoja nekilnojamojo turto ekspertai.

Namų rinka – itin aktyvi

Lankomiausias skelbimų portalas Aruodas.lt skaičiuoja, kad 2020 metais Lietuvos gyventojai aktyviai domėjosi nekilnojamuoju turtu. Nepaisant kovo ir balandžio mėnesinių svyravimų bei užklupusio karantino, skelbimų peržiūrėta 35 proc. daugiau nei 2019 metais.

Kaip visuomet, dvi pagrindinės, labiausiai lankytojus dominusios kategorijos buvo butai ir namai. Namų skelbimų peržiūrų skaičius pernai buvo beveik 40 proc. didesnis nei užpernai. Šiuo metu portalo Aruodas.lt „Naujų projektų“ rubrikoje galima rinktis iš 9 naujos statybos parduodamų namų projektų.

Projekto „Naujoji Anglija 2.0“, kuris plėtojamas sostinės Kalnėnų rajone, rinkodaros ir pardavimų vadovė Ilma Stasiulytė patikino, kad šiuo metu rinka aktyvi ir pardavimai sekasi labai gerai.

Aruodas.lt nuotr./„Naujoji Anglija 2.0“
Aruodas.lt nuotr./„Naujoji Anglija 2.0“

„Statybos tik prasideda, o rezervuota jau 30 proc. būstų“, – džiaugėsi pašnekovė.

I.Stasiulytės teigimu, tautiečiai atsigręžė į netipinį būstą – tarpinį variantą tarp individualaus namo ir buto. Be to, anot ekspertės, karantinas ne tik kad nesumažino susidomėjimo projektu, bet gal net padidino.

„Žmonės pasėdėjo per karantiną, pritrūko galimybės išeiti į savo kiemelį ar šalia gamtos netoli būti, todėl ir atsirado poreikis kitokiems namams. Ypač – jei rinkoje atsiranda pasiūlymas, kurio kaina mažesnė arba panaši į 3–4 kambarių buto miegamajame rajone“, – įsitikinusi ji.

Bendrovės „Staprova“, kuri Palangoje plėtoja projektą „Naujosios Vilimiškės“, direktorius Gintautas Šatas sakė, kad, nepaisant vėlyvo starto prieš pat šventes, susidomėjimas namais jaučiamas.

„Nors startavome prieš metų pabaigą, jau turime rezervacijų. Tikimės, kad už mėnesio susidomėjimas išaugs, nors rezultatu nesame nusivylę“, – tikino jis.

Aruodas.lt nuotr./„Naujosios Vilimiškės“
Aruodas.lt nuotr./„Naujosios Vilimiškės“

Anksčiau įmonė specializavosi renovacijos projektuose, tačiau dėl pastebimo aktyvumo individualių namų sektoriuje nuspręsta pajūrio gyventojams pasiūlyti individualius namus.

„Šioje srityje plaukiojame virš 20 metų, dabar nusprendėme pajūryje išplėtoti kotedžus. Čia didelis projektas, plėtosime keturiais etapais“, – kalbėjo G.Šatas.

Namais domisi šeimos arba vyresni žmonės

I.Stasiulytės teigimu, didžioji dalis sublokuotų namų pirkėjų – 25–35 metų amžiaus jaunos šeimos arba poros, kurios ruošiasi kurti ateitį kartu.

„Kita dalis yra vyresni žmonės ar pora, išleidusi vaikus į gyvenimą ir norinti išsikelti iš jau per didelių nuosavų namų ar miegamųjų rajonų. Jiems namas nėra reikalingas, todėl nedidelis būstas arčiau gamtos su visais namo privalumais jiems labai patogus“, – kalbėjo ji.

Tuo tarpu pajūry, anot G.Šato, pirkėjai įvairūs – namais domisi tiek jauni, tiek vyresni tautiečiai.

„Vieni, kurie rezervavo, yra vietiniai, gyvena bute ir nori pasigerinti savo gyvenimo sąlygas. Bet domisi ir iš Šilutės, Skuodo, yra ir iš Vilniaus skambinančių“, – aiškino pašnekovas.

Domisi emigrantai, žmonės, kurie finansiškai stabilesni

Panašų projektą, kaip „Naujoji Anglija 2.0“, bendrovė jau įgyvendino greta sostinės Vakarinio aplinkkelio, todėl I.Stasiulytė pastebi ir pokyčių pirkėjų portrete.

„Šįkart yra nemaža dalis pirkėjų, kurie gyvena užsienyje. Dauguma jų perka sau. Iš šiuo metu rezervuotų būstų beveik trečdalis pirkėjų, kurie šiuo metu gyvena Norvegijoje, Anglijoje. Negaliu atsakyti 100 proc., bet manau, kad tai žmonės, kurie tikrai anksčiau ar vėliau grįš gyventi į Lietuvą“, – komentavo ji.

Be to, palyginti su pirmuoju projektu, I.Stasiulytė pastebi, jog šįkart pirkėjai yra finansiškai stabilesni, mažiau priklausomi nuo bankų.

„Pirmajame projekto etape labai stipriai dominavo kreditai, šįkart to mažiau. Negaliu atsakyti, ar tai susiję su tuo, kad savų pinigų turi daugiau, galbūt tiesiog savų lėšų investuoja daugiau ar tai susiję su bankų politika.

Be to, anuomet net ir pradiniam įnašui daug ką parėmė tėvai, šįkart tokių dalykų mažiau, žmonės turi daugiau nuosavų lėšų“, – kalbėjo ji.

Kad nebūtų vieniša

Šiuo metu Aruodas.lt galima pasirinkti iš devynių namų projektų. Dalis jų statomi greta daugiabučių, kita dalis – atskiri kvartalai.

Bet kokiu atveju, vieniša nebus. Tie, kurie nori gyventi arti kitų žmonių, gali rinktis sublokuotus namus prie daugiabučių. Šiuo metu statomi du projektai, kuriuose siūlomi tokie namai.

Pirmasis – „Bitėnų oazė“ sostinės Pilaitės rajone, Bitėnų gatvėje. Šiuo metu pradedamas statyti 3 etapas – 26 sublokuoti namai.

II etapo daugiabučių statybos etape parduota 60 proc. butų. Sublokuotų namų kvartale pirkėjams siūlomi 69, 84, 103 ir 116 kv. m ploto namai.

Aruodas.lt nuotr./„Bitėnų oazė“
Aruodas.lt nuotr./„Bitėnų oazė“

Didesnį prasirinkimą galite rasti neseniai pradėtame plėtoti nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Citus“ projekte „PaJustis“. Justiniškėse, Mozūriškių gatvėje, rasite ne tik 100 butų, bet ir A+ energinės klasės 3–5 kambarių, 57–95 kv. m ploto 80 kotedžų.

Namų kaina šiame projekte siekia nuo 85,7 tūkst. iki 129 tūkst. eurų. Projektas sukurtas tiems, kurie nori pajusti gyvenimą. Plėtotojai siūlo miesto komfortą, priemiesčio jaukumą ir gamtos ramybę.

Aruodas.lt nuotr./„PaJustis“
Aruodas.lt nuotr./„PaJustis“

„PaJustis“ garantuoja išskirtinę laisvalaikio zoną, kur patogiai jausitės ir kiekvieną dieną smagiai leisite laiką.

Gyvenimas sostinėje su žemės lopinėliu

Norintiems pajusti daugiau individualaus namo privalumų, tačiau kartu nepabėgti nuo daugiabučio gyvenimo, puikiai tiks angliškos stilistikos projektas „Naujoji Anglija 2.0“. Sostinės Kalnėnų rajone, Juodajame kelyje, siūlomi sublokuoti namai, kurių kiekvienas turės kiemelį, atskirą įėjimą bei vietą automobiliui.

Gyvenvietę sudarys 64 būstai. Kiekvieno buto pirmame aukšte suprojektuota svetainė ir virtuvės zona su valgomuoju, prieškambaris bei sanitarinis mazgas.

Antrame aukšte numatyti du miegamieji ir vonios kambarys. Pradinis 56,91 kv. m buto plotas paskirstytas taip, kad užtikrintų visavertį šiuolaikinės šeimos gyvenimą.

Aruodas.lt nuotr./„Naujoji Anglija 2.0“
Aruodas.lt nuotr./„Naujoji Anglija 2.0“

Kita vertus, daugelis naujakurių savarankiškai išplečia namų erdvę ir į trečią mansardinį aukštą. Namo kaina su daline apdaila čia siekia nuo 76,5 tūkst. iki 84 tūkst. eurų.

Norintiems įsikurti sostinės Baltupių rajone nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Infra group“ taip pat gali pasiūlyti projektą „Baltupio krantas“. Naujakiemio gatvėje, ant Baltupio (arba kitaip Cedrono) tvenkinio kranto pastatytas pastatytas 12 aukštos kokybės sublokuotų A klasės namų kvartalas.

Aruodas.lt nuotr./„Baltupio krantas“
Aruodas.lt nuotr./„Baltupio krantas“

Plėtotojų teigimu, namai skirti gyventi aktyviems miesto žmonėms, žalumos apsuptyje pačiame miesto šurmulyje.

Kiekvienas sublokuotas namas turi privatų kiemelį ir terasą, orientuotą į vandens telkinį ir želdinius. Bendras teritorijos plotas kartu su pakrantės zona yra apie 40 a.

Siūlomi du namų tipai. „Nojus“ (6 namai eilėje) – 151 kv. m ploto su garažu. 4 miegamieji kambariai, 2–3 a dydžio kiemeliai. Taip pat „Viktorija“ – dviejų sublokuotų namų namas, esantis arčiausiai vandens telkinio. Vieno namo plotas 155 kv. m, 4 miegamieji kambariai, rūsys, garažas, privatus kiemelis.

Ieškantys kažko išskirtinio gali rinktis kotedžus gyvenvietėje „Sileo“. Vilniaus Didžiuosiuose Gulbinuose, Narimanto gatvėje statomas 32 kotedžų, A+ energinio naudingumo klasės kvartalas.

Aruodas.lt nuotr./„SILEO“
Aruodas.lt nuotr./„SILEO“

Pirkėjai galės rinktis iš keturių skirtingų suplanavimo variantų – 98, 102, 111 ir 136 kv. m ploto, 4–5 kambarių būstų. Kiekviename kotedže suplanuoti sandėliukai arba garažai, įrengtos medinės terasos, o šalia jų – nemokamos automobilių vietos.

Norintys ramybės gamtose gali atkreipti dėmesį į gyvenvietę „Pakrantės namai“, kuri statoma Vilniaus rajono sav., Šventininkų kaime. Pirmuoju etapu bus pastatyti 20-imt 80–100 kv. m individualių gyvenamųjų namų.

Gyvenvietėje bus erdvi poilsio zona, kurioje numatyti padelio kortai bei vaikų žaidimų erdvė. Namai patenka į teritoriją, kurioje jaunos šeimos, įsigydamos pirmą būstą, gali pasinaudoti valstybės teikiama subsidija. Taip pat galimas namo įsigijimas išperkamąja nuoma.

Aruodas.lt nuotr./„Pakrantės namai“
Aruodas.lt nuotr./„Pakrantės namai“

Kaune namai – išskirtinėse vietose

Ieškantys būsto Kaune gali rinktis iš dviejų projektų. Vienas jų – „Šilojaus namai“ – uždaras A+ butų ir kotedžų kvartalas Šilainiuose, 9-ojo Forto gatvėje. Privati erdvė, iš kurios vos per kelias minutes galima pasiekti visus miesto patogumus: netoliese įsikūrusios mokyklos, darželiai, prekybos centrai, Šilainių turgavietė, patogus susisiekimas su kitais Kauno miesto mikrorajonais.

„Šilojaus namai“ – tai erdvūs 2–3 kambarių butai nuo 60–70 kv. m ploto, o kiekvienam butui priklauso po 2 a žemės.

Aruodas.lt nuotr./„Šilojaus namai“
Aruodas.lt nuotr./„Šilojaus namai“

O norintys laisvės erdvei ir mintims gali rinktis namus projekte „Kauno rivjera“. Kauno Kleboniškyje, Neries vingyje, kuriasi privačių namų gyvenvietė. Vasara, ruduo, pavasaris bei žiema — visais šiais metų laikais mėgausitės gamtoje.

Kleboniškis — ramus, reto apstatymo rajonas, apsaugotas glaudžios bendruomenės bei bendrose erdvėse esančių kamerų gausa. Projekte bus įrengtos visos svarbiausios komunikacijos: dujos, elektra, vanduo, kanalizacija, lietaus kanalizacija, ryšiai, apšvietimas bei kelias.

Vidinio gyvenvietės sklypo kaina prasideda nuo 15 tūkst. už arą, o pakrantės sklypai – nuo 18 tūkst. už arą.

Tiek pirmi, tiek antri namai pajūry

Namų statytojai nepamiršo ir Vakarų regiono. Palangoje statomas projektas „Naujosios Vilimiškės“, kur per 4 statybos etapus 4,8 ha teritorijoje bus pastatyti 96 dvibučiai namai, 192 kotedžai.

Siūlomi trijų kvadratūrų – 69.91, 89.79 arba 125,75 kv. m VIP, dviejų arba trijų miegamųjų prestižiniai būstai.

Teigiama, kad ši teritorija kažkada priklausė senosioms Vilimiškės kaimo žemėms, Palangos dvarui ir valsčiui, o nuo XIX a. antros pusės šias žemes valdė Grafų Tiškevičių LDK didikų giminė. Kilminga minimų vietovių praeitis ir davė idėją kvartalą pavadinti „Naujosios Vilimiškės“.

Naujausią informaciją rasite rasite lankomiausiame nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas