Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: išskirtinis būstas, kuriame susipina komfortas ir interjero sprendimai – tokių nerasite niekur kitur

Būstas, kurį iškart galima pavadinti namais, talpina savyje labai daug – ir tai ne tik iškirtiniai interjero sprendimai, vietos meistrų prisilietimai ar elegantiškas ir spalvingas architektės žvilgsnis. Bet apie viską iš pradžių – kokia šio trijų kambarių buto, esančio Labdarių gatvėje, istorija?
Butas Labdarių g. Vilniuje
Butas Labdarių g. Vilniuje / Aleksandr Zapriagajev nuotr.

Kaip pasakoja „Capital Centro biuro“ brokerė Julita Petravičenė, buto savininkai rinkosi šią vietą neatsitiktinai – juos žavėjo senamiesčio stogų vaizdai, šalia esantis Gedimino prospektas ir komfortiškas bei patogus gyvenimas, kai viskas pasiekiama ranka.

„Namas, kuriame įsikūręs butas, yra ramioje, šoninėje gatvėje, todėl galite pamiršti varginantį triukšmą ar eismo spūstis. Be to, jis turi didelį vidinį ir žalumos kupiną kiemą miesto centre, todėl turime ir senamiesčio stogų jausmą, ir privatumo privalumus“, – sako J.Petravičienė, pabrėždama ir tai, kad jums niekada nereikės sukti galvos dėl to, kur statyti automobilį – vidiniame kiemelyje yra parkavimosi vietos, o šalia namo esančioje aikštelėje transportą galės palikti jūsų svečiai.

Šis būstas reklamuojamas lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje
Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje

Gyvenimas senamiesčio širdyje

Nusipirkę butą su statybos leidimu, buto savininkai patys ėmėsi organizuoti visus remonto darbus. Šiandien skoningai įrengtose erdvėse rasite jaukią svetainės, virtuvės, valgomojo bei darbo zonas, pagrindinį miegamąjį su didele spinta bei nuosavu vonios kambariu, kuriame vietoj dušo galima įrengti vonią, antrąjį miegamąjį, svečių san. mazgą su dušu bei tamsųjį kambarį su papildoma drabužine.

„Kadangi buto savininkai dirba statybų srityje, jau turėjo nemažai patirties, todėl rekonstrukcija buvo atlikta itin kokybiškai ir atsakingai. Viskas buvo perkurta iš pagrindų – galima sakyti, kad buvo suformuotas naujas statinys ant istorinio namo antro aukšto. Pats namas išsiskiria nedideliu aukštingumu – išvis yra du aukštai ir mansarda, todėl ir kaimynų nėra daug“, – pasakoja brokerė J.Petravičienė, pridėdama ir tai, jog rakinama namo laiptinė taip pat buvo atnaujinta remonto metu, o patį kiemą stebi vaizdo kameros.

64 kv.m butas, kuris parduodamas su visa buitine technika ir baldais, buvo įrengtas labai aukštos kokybės medžiagomis, kad ilgai tarnautų ir pasižymėtų išliekamąja verte.

Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje
Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje

„Dalis baldų buvo gaminti pagal užsakymą, o buto įrengimo projektą ruošė ir savininkus konsultavo architektė Romualda Dainelienė, kuri šiuo metu gyvena Škotijoje. Ji kuria interjerus ne tik Škotijoje, Jungtinėje Karalystėje, Lietuvoje, bet ir Kipre. Jos intejerai labai išskirtiniai ir pasižymi ryškiomis, tačiau tarpusavyje labai derančiomis spalvomis, išieškotais atspalviais ir detalių gausa. Būtent detalėms buvo skiriamas didžiulis akcentas ir šiame būste. Pavyzdžiui, išskirtinis veidrodis miegamajame su lino siūlais yra kurtas savininkės, kuri rišo dekorą rankomis. Įkvėpimo įrengiant interjerą buvo semtasi ir iš Maroko, tačiau įterpta ir lietuviškumo – žalios spalvos dominavimo, kuri čia atsiskleidžia visu gražumu, sukurdama tikrą jaukumo triumfą“, – pasakoja brokerė J.Petravičienė.

Interjero detalės ir iš Prancūzijos, ir iš išskirtinių vietos meistrų

Paprašyta įvardinti buto interjero stilių, J.Petravičienė sako, kad tai eklektiškas stilius, kuriame dera tiek modernumas, tiek senamiesčio butams būdingos detalės, kurios atrinktos itin kruopščiai ir su dideliu dėmesiu vietinei ir pasaulio kultūrai.

Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje
Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje

Apžiūrėti daugiau nuotraukų galite portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

„Įdėta daug širdies, daug savo rankų darbo kuriant namus taip, kaip jie atrodo šiandien. Pavyzdžiui, iš Kapri salono užsakytos tokios plytelės, kad atspindėtų būtent senamiesčio aurą. Išskirtinį miegamosios lovos galvūgalį savininkai atsivežė net iš Prancūzijos! O jeigu atkreiptumėte dėmesį į koridoriaus sienų apdailą, pamatytumėte, jog ten panaudotos pjaustytos klinkerio plytelės. Savininkai, ieškodami išskirtinio sprendimo, susirado keramiką Gintarą Kniežą, kuris jiems sukūrė plytas – jis puoselėja šimtametes plytų gamybos tradicijas Krūminių kaime, Varėnos rajone. Plytos yra gaminamos senoviniu būdu iš vietos molio savo kojomis ir rankomis, todėl tai ne tik išskirtinis ir unikalus, bet ir labai praktiškas, ilgaamžis sprendimas, turintis gražią istoriją“, – dalinasi brokerė J.Petravičienė.

Tinka ir kaip investicija, ir nuolat gyventi

Bute panaudoti ir visi šiuolaikiniai sprendimai – rekuperacija, įrengta kondicionavimo sistema, grindinis šildymas (tiek nuo miesto tinklų, tiek elektra), o išlaikymo sąnaudos itin nedidelės – tai buvo vienas iš savininkų prioritetų, jog jeigu butas būtų nenaudojamas, netektų išlaidauti jį išlaikant.

Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje
Aleksandr Zapriagajev nuotr./Butas Labdarių g. Vilniuje

„Būtent dėl šių priežasčių, butas idealiai tinka tiek nuolat gyventi, tiek tapti investiciniu projektu. Čia yra du visiškai atskiri miegamieji, kurių kiekvienas turi savo atskirą vonios kambarį – o tai tikrai didelis privalumas, be to, patogu tiek nuomininkams, turistams, kurie atvyksta į Lietuvą, tiek šeimai, turinčiai vaikų. Tai tikrai universalus butas, o patrauklus pirkėjui jis dėl daugybės priežasčių, pavyzdžiui, interjero, turinčio daug stipraus stilistiško užtaiso, kuris gali būti koreguojamas pagal pirkėjo pageidavimus ir pritaikomas atsižvelgiant į individualų skonį. Žinoma, šis butas puikiai tiks ir porai ar solidesnio amžiaus klientui dėl savo lokacijos, kai viskas pasiekiama ranka, yra vieta automobiliui, o tuo pačiu ir daug erdvės gyvoje senamiesčio vietoje gyvenimui ar darbui iš namų “, – sako J.Petravičienė.

Skelbimą matysite pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas