Sportas gyvai

Aruodas.lt: Kaune pirkėjo laukia išskirtinis butas su biožidiniu ir meno galerija

Pernai pastatytame moderniame trijų aukštų daugiabutyje įrengto buto interjeras dvelkia modernizmu su lengvu industrijos prieskoniu. Buto interjeras skirtas nuomai, bet sukurtas ir kaip prabangus būstas viengungiui, kuris ateityje planuoja kurti šeimą.
Butas Žaliakalnyje
Butas Žaliakalnyje / „Lina ADi / SL Studija“ nuotr.

Šis išskirtinis būstas reklamuojamas lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

A+ energetinės klasės namas, kuriame parduodamas butas, pastatytas Kaune, Liutauro akligatvyje, Žaliakalnio ir Dainavos mikrorajonų sankirtoje. Trijų kambarių butas įrengtas antrame aukšte, bendras plotas 67 kv.m.

Interjero autorius – įmonės „3DM Studio“ architektas–dizaineris Matas Nagelė.

„Lina ADi / SL Studija“ nuotr./Butas Žaliakalnyje
„Lina ADi / SL Studija“ nuotr./Butas Žaliakalnyje

Buto išskirtinumas: monolito akcentai ir galerija-koridorius

Interjero autorius M.Nagelė pabrėžia tris buto išskirtinumus: „Pirma, buto sienos ir perdangos yra monolitinės, paliktos atviros ir tai suteikia butui išskirtinumo. Antra, miegamasis ir svetainė atskirti tik užuolaida – tai leidžia atskleisti buto erdvę. Trečia, bute suprojektuotas 8 metrų ilgio koridorius.“

„Lina ADi / SL Studija“ nuotr./Butas Žaliakalnyje
„Lina ADi / SL Studija“ nuotr./Butas Žaliakalnyje

Pasak dizainerio, iš pradžių atrodė, kad koridorius neproporcingai didelis, palygintius su visu buto plotu, bet pavyko atskleisti jo privalumą – čia įkurta meno galerija, sienas puošia dirbtinio intelekto sukurtos modernaus meno reprodukcijos. Iš viso bute yra 7 unikalūs meno kūriniai, daugiausia jų pakabinta galerijoje-koridoriuje, taip pat miegamajame ir darbo kambaryje.

Kaip ir minėta, butas nėra didelis, 67 kv.m., bet sujungti miegamojo ir svetainės kambariai leidžia maksimaliai atskleisti erdvės pojūtį. Kai norisi daugiau privatumo, erdvė lengvai transformuojasi: užtraukta užuolaida akimirksniu sukuria jaukų uždarą miegamąjį.

Buto erdvę vizualiai padidina ir paaukštintos durys.

Šiuolaikinis modernizmas ir biožidinys

Buto monolitinės sienos paliktos atviros, betoninės, jų paviršius lengvai apdorotas.

Išskirtinės ir grindys – išlietos iš epoksidinės tonuotos dervos, suteikta tokia pati spalva kaip sienų.

Išskirtinis buto akcentas – į baldą įmontuotas biožidinys. „Židinys šiuolaikiniame bute yra retas dalykas. Biožidinys ypatingas tuo, kad norint jį įrengti, nereikia griauti sienos, prijungti prie kamino. Biožidiniui naudojamas biokuras – tai specialus skystis, kuris įpilamas į kapsulę ir uždegamas, žiežirbą įskelia pakraunama elektrinė lazdelė. Natūrali liepsna ne tik sukuria namų jaukumą, bet ir šildo patalpas, sugeneruoja 4 kw. šilumos“, – pasakoja M.Nagelė.

Bute įrengtos ir per išmaniuosius įrenginius valdomos modernios technologijos – signalizacija, apšvietimas, lubose sumontuota audio sistema. „Šiuolaikiniame būste tai jau tampa kasdienybe, bet kaip nuomojamame bute – prabangu“, – pabrėžia dizaineris.

„Lina ADi / SL Studija“ nuotr./Butas Žaliakalnyje
„Lina ADi / SL Studija“ nuotr./Butas Žaliakalnyje

Vyrauja trys spalvos

Visame bute vyrauja trys spalvos: betono pilka, natūralaus ąžuolo ir balta. Detalės (pvz., šviestuvai, stalas, paveikslų rėmai, jungikliai) – juodi.

Didelius vitrininius langus dengia dieninės ir naktinės užuolaidos. Pastarosios tokios pačios kaip ir atskiriančios miegamojo zoną ir žvelgiant iš svetainės atrodo kaip lengvai krentantys keli tekstilės sluoksniai. Įsitikinkite peržiūrėję daugiau nuotraukų portale Aruodas.lt.

Pasak dizainerio, virtuvės zona ir dušo patalpa įsilieja į bendrą interjerą, neišsiskiria savo spalvomis ir panaudotomis medžiagomis: „Toks pasirinkimas neatsitiktinis, siekta, kad viskas susilietų į vientisą interjerą, nedominuotų.“

Virtuvė yra praktiška, yra visko, ko reikia maloniai pasimėgauti maisto gaminimu. Dušas įrengtas netradicinės formos, o pačioje patalpoje yra vitrininis langas iki grindų – pro medines žaliuzes jaukiai skverbiasi dienos šviesa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius