Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt naujų NT projektų Vilniuje TOP3: kodėl turėti namus šiose vietose – svajonė?

Nekilnojamojo turto rinka nuolat keičiasi – kol vienuose jau verda naujakurių gyvenimas, kiti objektai dar tik kyla nuo pamatų. Nors Vilniuje nestinga naujų įdomių NT projektų, tačiau kai kurie iš jų sulaukia itin daug dėmesio. Portalas Aruodas.lt pristato naujų NT projektų Vilniuje TOP3 – tai projektai, kuriais per pastarąjį pusmetį labiausiai domėjosi Aruodas.lt lankytojai – būtent jie sulaukė daugiausia peržiūrų. Taigi kas domina sostinėje būsto ieškančius žmones ir kodėl šie objektai – tokie patrauklūs?
„Žvėryno lapės“
„Žvėryno lapės“ / Atstovų nuotr.

Išsirinkti lūkesčius atitinkantį NT nėra paprasta – kartais šios paieškos užtrunka itin ilgai, o kartais pirkėjai objektą įsimyli kone iš pirmo žvilgsnio. Portale Aruodas.lt – didžiulė NT skelbimų pasiūla, tačiau kai kurie projektai per pastarąjį pusmetį sulaukė gerokai didesnio lankytojų susidomėjimo.

Pristatome TOP3 gyvenamųjų namų sostinėje projektus, kurie Aruodas.lt rubrikos „Nauji projektai“ lankytojus domino labiausiai.

Vilnelės skverai: miesto ir gamtos harmonijoje

Atstovų nuotr./„Vilnelės skverai“
Atstovų nuotr./„Vilnelės skverai“

Vienas iš daugiausiai dėmesio Aruodas.lt portale sulaukusių NT projektų – „Vilnelės skverai“. Kvartalo statybos jau įpusėjo, taigi svajojantys apie namus miesto ir gamtos harmonijoje šia vieta itin domisi.

„Vilnelės skverai“ – tai tarp Užupio ir Pavilnių regioninio parko besikuriantis naujas Vilniaus rajonas, kuriame miestas susitinka su žaliuojančiais parkais, pro namų langus veriasi Vilnelės slėnio vaizdai, o pasivaikščioti kviečia pievų ir miško takai. Tai – sostinės savivaldybės inicijuotas projektas „Architektūros parkas“. Unikalioje Vilniaus vietoje esantis buvęs pramoninis rajonas virsta naujoviška gyvenamąja erdve, nes joje senas gamyklas keičia šiuolaikiški namai, tiesiamos gatvės, pertvarkoma infrastruktūra. Ir visa tai – Pavilnių regioninio parko kaimynystėje.

„Vienas didžiausių šio projekto privalumų – gera vieta: arti centro, tačiau tuo pačiu šalia gamtos. Markučių parkas, Vilnelė, Paupys, senamiestis, Belmontas – viskas šalia, pasiekiama pėsčiomis. Tvarkoma visa aplinkinė teritorija – kuriamos pėsčiųjų promenados, želdiniai, didelis uždaras kiemas. Jau girdime atsiliepimų iš klientų, besižavinčių bendromis erdvėmis“, – komentuoja projektą vystančios įmonės „Merko“ marketingo vadovė Oksana Vaitkienė.

Atstovų nuotr./„Vilnelės skverai“
Atstovų nuotr./„Vilnelės skverai“

Pačiame naujojo rajono centre „Merko“ statomas kvartalas įsikurs 4,7 hektarų plote. Čia kyla modernūs, ekonomiški, energinio naudingumo A+ klasės namai. Išskirtinis šių urbanistinio stiliaus pastatų bruožas – dideli panoraminiai langai, kiekvienas butas – su balkonu arba erdvia terasa. Butuose – mediniai langai, įrengtas grindinis šildymas.

Kvartalas kuriamas taip, kad jo gyventojams būtų jauku ir malonu čia grįžti, leisti laiką ne tik bute, bet ir visoje teritorijoje. Tarp namų suprojektuota erdvi ir saugi pėsčiųjų zona. Statiniai tarsi susiburs aplink keturis skverus, sukuriančius jaukias erdves su žaliuojančiais augalais, vaikų žaidimo aikštelėmis bei poilsio zonomis – aktyviai veiklai, ramiam laisvalaikiui, atokvėpiui po darbų.

„Matome savo klientus, bendraujame su jais, tad žinome, kokie jų lūkesčiai ir prioritetai. Tai – jauni žmonės (25–40 m.), taip pat jaunos šeimos, nes infrastruktūra yra patogi auginant vaikus. Tai žmonės, kurie vertina gamtą, tačiau nenori pernelyg nutolti ir nuo miesto, kad viskas būtų šalia. Čia suplanuotas ir komercinių patalpų kompleksas, įsikurs įvairias paslaugas teikiantys verslai – nuo maitinimo iki grožio paslaugų – taigi bus dar patogiau ir paprasčiau gyventi“, – sako O.Vaitkienė.

25 metus rinkoje esanti įmonė „Merko“, anot atstovės, per tiek metų užsitarnavo klientų pasitikėjimą, taigi pirkėjai pasitiki šiuo statytoju, jo vystomo NT kokybe, kas yra svarbus veiksnys apsisprendžiant dėl būsto pirkimo.

„Kadangi gyventojų bendruomenė dar labai jauna, gyvenama tik pirmus metus, o dalis būstų dar statoma, bendruomenė dar tik kuriasi. Mes darome ir investuojame į tai, kad žmonės turėtų galimybę leisti laiką lauke, bendrauti su kaimynais, kad tam būtų tinkamų erdvių ir paslaugų. Vaikų žaidimų aikštelės, zonos jaunimui, stalo tenisas – kuriame aplinką, kuri tarnautų žmonių poreikiams, o kaip jie ją išnaudos, jau priklausys nuo pačių žmonių gyvenimo būdo“, – reziumuoja pašnekovė.

„Žvėryno lapės“: kai dera stilius, patogumas ir kokybė

Kitas projektas, iš „Naujų projektų“ rubrikos patekęs į populiariausių sąrašą, – „Žvėryno lapės“ . Tai – mažaaukštės statybos gyvenamasis namas, kuriame didelis dėmesys skirtas projekto kokybei, gerbūviui ir gyventojų saugumui. „Žvėryno lapių“ projektas pasižymi patogia strategine vieta – jis įsikūręs viename prestižinių Vilniaus miesto rajonų – Žvėryne, Lapių g. 3.

Atstovų nuotr./„Žvėryno lapės“
Atstovų nuotr./„Žvėryno lapės“

„Žvėryno lapes“ projektavo Algirdas Kaušpėdas ir jo studija „JP architektūra“. Pasirinktas patikimas, didelę patirtį rinkoje turintis statybų generalinis rangovas – UAB „Naresta“. Iš likusių laisvų būstų pirkėjai gali rinktis 2–3 kambarių, nuo 60,21 kv.m iki 78,49 kv.m ploto. Būsto kainos prasideda nuo 4000 eurų už kv. metrą.

„Žvėryno lapių“ projektas išsiskiria savo kokybe bei naudojamomis medžiagomis. Statant namą naudotos ypač kokybiškos konstrukcinės ir apdailos medžiagos – mediniai langai, vokiško klinkerio plytelės, didelis dėmesys skirtas pačiam statybų procesui ir jo priežiūrai. Tai šiuolaikiškas 4 aukštų mažaaukštės statybos namas su antstatais. Butai turi erdvius balkonus, terasas arba privačius lauko kiemelius su terasomis. Būstas erdvus, puikiai funkcionaliai suplanuotas patogiam jūsų bei jūsų šeimos gyvenimui“, – teigia projektą vystančios UAB „Releven“ atstovas Viktoras Zubrecovas.

Tai – A+ energetinio naudingumo klasės projektas. Didelis dėmesys skirtas aplinkos sutvarkymui bei apželdinimui, gyventojų sporto bei poilsio zonoms, saugumui užtikrinti. Projekto teritorija aptveriama, patekimas į teritoriją – pro vartelius tik su įėjimo kontrole. Vaizdo stebėjimo kameros montuojamos parkavimo aikštelėje, bendro naudojimo erdvėse.

Gyventojų patogumui suprojektuota dviejų lygių požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje taip pat įrengti sandėliukai, dviračių saugykla bei pagalbinės patalpos aptarnaujančiam personalui. Iš kiekvienos laiptinės liftu galima nusileisti į požeminį aukštą.

Atstovų nuotr./„Žvėryno lapės“
Atstovų nuotr./„Žvėryno lapės“

Projektas puikiai atliepia šiuolaikinio pirkėjo poreikius kokybei, išplanavimui, supančiai bendruomenei. Esama lokacija leidžia aktyviai leisti laisvalaikį gamtoje – netoliese Vingio parkas, Neries pakrantė, miesto centrinės gatvės. Gyvendami Žvėryne ne tik sutaupysite laiko – čia viskas pasiekiama 15 minučių atstumu, – bet ir prisijaukinsite aktyvų gyvenimo būdą: žaliuojantis parkas, dviračių, pasivaikščiojimo takai kvies pasigrožėti rajono aplinka, išgerti arbatos puodelį jaukioje kavinukėje.

„Žvėryno lapių“ projektas yra senajame Žvėryne, esančiame visiškai šalia sostinės centro, kur lengvai pasiekiami visi svarbiausi miesto objektai. Kaimynystėje rasite ne tik žaliąjį Vingio parką, sutvarkytą Neries upės pakrantę, jaukias senojo Žvėryno gatveles, bet ir visas svarbiausias maitinimo įstaigas – restoranus, kavines, parduotuves ir paslaugas. Netoliese esantį prekybos centrą „Panorama“, su daugybe parduotuvių, paslaugų ir kavinių, pasieksite per keletą minučių pėsčiomis“, – pasakoja V.Zubrecovas.

Projektas domina tiek šeimas su vaikais, poras, pavienius pirkėjus, tiek investuotojus. Šio būsto pirkėjui svarbi kokybė, projekto vieta, architektūriniai sprendimai: „Projektuojant didelį dėmesį skyrėme šeimoms – „Žvėryno lapėse“ visa vidinio kiemo erdvė skirta žaidimo, sporto, poilsio zonoms bei želdiniams, visas parkavimas numatytas požeminėje automobilių aikštelėje, todėl vaikai galės saugiai leisti laiką vidiniame kieme. Butai gerai išplanuoti, šviesūs, turi erdvius balkonus ir terasas.“

Žvėrynas – itin mėgstama pirkėjų vieta gyventi dėl savo centrinės lokacijos, gamtos apsupties, architektūrinės specifikos. Šiuolaikiniam pirkėjui svarbu kokybė, ilgaamžiškumas, patogumas – į visa tai ir orientuotas šis projektas.

„Svarbu paminėti, kad tai ir puiki investicija į nekilnojamąjį turtą – rinkoje naujų projektų pasirinkimas Žvėryne labai ribotas, būsto kainos šiame rajone nuolat auga ir ateityje ši tendencija išsilaikys“, – teigia V.Zubrecovas.

„P34“ projektas Naujojoje Pilaitėje: namai, kuriuose gera būti

Trečiasis daug dėmesio sulaukęs NT projektas Vilniuje – „Pašilės kvartalas“: darnus vienodos architektūros, vieningų 30 namų projektas Pašilės gatvėje, Naujojoje Pilaitėje. „Tvarios statybos“ vystomas projektas gali pasigirti gausybe privalumų, kurie padės apsisprendžiant renkantis būstą.

„Šių namų didžiausias privalumas – A++ energinio naudingumo klasė, kuri leidžia turėti labai nedideles aptarnavimo išlaidas. Ant kai kurių namų jau esame sumontavę saulės elektrines, jas įrengti siūlome kiekvienam pirkėjui. Saulės elektrinės šiuos namus daro dar patrauklesnius, mat elektros energijos klausimai šiais laikais – labai aktualūs“, – komentuoja projekto bendrasavininkis Kastytis Žuromskas.

Atstovų nuotr./„P34“ projektas Naujojoje Pilaitėje
Atstovų nuotr./„P34“ projektas Naujojoje Pilaitėje

Netrukus prasidės ir vidinių kvartalo kelių asfaltavimas, tad vasarą projektas turėtų pasimatyti jau visu gražumu. Išorės aplinka bus pasirūpinta, tačiau statytojas gali pasirūpinti ir namų vidumi – jeigu nenorite būsto pirkti su daline apdaila, siūlomos įvairios įrengimo galimybės.

„Klientams, kuriems nesinori būsto įsirenginėti patiems, siūlome variantus su pilna apdaila – viską padarysime mes, o jūs į procesą įsitraukti galėsite tiek, kiek norėsite. Tikrai ne kiekvienas svajoja būstą įsirenginėti pats, tad mes prisitaikysime prie kliento lūkesčių – šioje vietoje esame itin lankstūs ir galime pasiūlyti skirtingas opcijas. Tai – ne pirmasis tokio tipo mūsų projektas, tad esamę įgavę reikiamos patirties ir žinome, ko reikia žmonėms, kurie ieško panašios kvadratūros būsto“, – teigia K.Žuromskas.

„Pašilės kvartalas“, anot pašnekovo, labiausiai domina šeimas su vienu ar dviem vaikais arba poras, kurios jau planuoja turėti vaikų. Tai – tobula vieta jaunai šeimai, nes kiekvienas būstas turės savo žemės, kurios plotą galima pritaikyti savo nuožiūra.

„Šio projekto sklypai – nuo 5 iki 8 arų: tai tikrai nemažai, lyginant su panašiais objektais. Sąmoningai nekūrėme kvartale bendrų erdvių, nes kiekvienas būstas turi savo erdvią lauko zoną, kurią gyventojai galės įsirengti pagal poreikius. Vaikų žaidimų aikštelė? Terasa rytinei kavai? Čia galėsite ir, svarbiausia, – turėsite erdvės – išpildyti savo norams“, – teigia K.Žuromskas.

Atstovų nuotr./„P34“ projektas Naujojoje Pilaitėje
Atstovų nuotr./„P34“ projektas Naujojoje Pilaitėje

Projekto statytojai teigia, kad šis kvartalas skirtas tiems, kuriems svarbu neprarasti miesto ritmo ir taip pat jausti harmoniją su gamta. Čia galėsite pamiršti automobilių šurmulį, girdėsite tik miško ošimą ir paukščių čiulbėjimą.

„Jeigu jums reikia prekybos centrų, įvairių paslaugų – visai šalia yra Pilaitė, kurioje rasite viską, ko reikia. Jeigu kalbėtume apie senamiestį – taip, jis nėra šalia, tačiau tokį būstą perkantis žmogus paprastai ir neturi tikslo kasdien lankytis miesto centre, jo prioritetai – visai kiti. Čia gyvenimas bus išties gamtos apsuptyje – visai šalia yra draustinis, miškelis, pasivaikščiojimo takai, upelis. Čia nesutiksite masės žmonių savaitgalį, todėl ieškantys ramybės ir privatumo galės tuo mėgautis kasdien. Gamta čia išties jaučiama, o baimės, kad vietoj medžių iškils namai ir sujauks šią harmoniją nėra – kadangi šalia draustinis, masinės statybos vykti tiesiog negali. Taigi tas jaukumas ir privatumas išliks visada“, – patikina pašnekovas.

Daugiau naujų nekilnojamojo turto projektų Vilniuje rasite portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą https://www.aruodas.lt/nauji-projektai/?FPRegion=461

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas