Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: pajuskite autentišką sostinės dvasią apsigyvenę stilingame industrinio stiliaus būste

Vertinantiems greitą miesto ritmą, tačiau siekiantiems jaukumo, šilumos įspūdžio grįžus į savo namų erdvę, trijų kambarių funkcionaliai išplanuotas butas sostinės Algirdo gatvėje – puikus pasirinkimas. Kviečiame sužinoti daugiau apie šį įdomų NT objektą ir galbūt atrasti tai, ko jau kurį laiką ieškote.
Butas Vilniaus naujamiestyje
Butas Vilniaus naujamiestyje / Beno Šileikos nuotr.

Grubesnių, modernesnių elementų kupinas būstas yra ganėtinai subtilus, santūrus, tačiau tikrai nėra nuobodus, priešingai – jame galima pajusti pulsuojančią gyvybę, o kartu – ir taip trokštamą ramybę.

Išskirtinę namų nuotaiką kuria industrinis architekto ir dizainerės sukurtas stilius, ergonomiškas erdvių išplanavimas, išlaikyta spalvų ir raštų darna, 3.3 metrų aukščio lubos bei įvairūs apšvietimo sprendimai.

Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje
Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje

Industrinio stiliaus butas su jaukumo pojūčiu

93 kv.m būstas kapitaliai rekonstruotas prieš šešerius metus. „Baltic Amber Estate“ nekilnojamojo turto brokerė Domantė Padleckaitė teigia, kad anuomet būstas buvo atnaujintas iš pagrindų – įvesta rekuperacinė sistema, išvedžiota garso sistema, valdoma zonomis per telefoną. Siekta, kad muzikos būtų galima klausytis beveik visose būsto erdvėse.

Redos Mickevičiūtės nuotr./Nekilnojamojo turto brokerė Domantė Padleckaitė.
Redos Mickevičiūtės nuotr./Nekilnojamojo turto brokerė Domantė Padleckaitė.

„Būstas buvo labai ergonomiškai, funkcionaliai suplanuotas, norėta maksimaliai išgauti erdviškumą. Būstui įrengti panaudotos aukščiausios kokybės medžiagos, pasižyminčios ilgaamžiškumu. Taip pat daug darbo įdėta kuriant apšvietimo sprendimus – ar tai būtų šiltas šviesos akcentas jaukiam, romantiškam vakarui ar ryški šviesa darbui – apšvietimo sprendimai atitinka šeimininkų poreikius“, – pasakoja D.Padleckaitė.

Šilumą būste išlaiko visame bute naudoti natūralūs gamtos atspalviai – rudi, rusvi, pilkšvi tonai. Taip pat apdailoje naudojama mediena, natūralių plytų fragmentai, kurie priartina prie industrinio stiliaus motyvų.

Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje
Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje

„Sienoje atidengtos originalios pastato plytos, kurios namuose kuria savitumo, autentiškumo atmosferą. Norėta jas gražiai, estetiškai atidengti, kad sienos atrodytų išraiškingai, originaliai. Jaukumą namuose kuria įvairios detalės – malkos, sustatytos greta židinio, paveikslai, knygos, kiti interjero akcentai“, – teigia D.Padleckaitė.

Kuriant būstą siekta išlaikyti balansą tarp šiltų ir šaltų paviršių, švelnių ir aštresnių formų. Panaudoti medžio akcentai bei šilto atspalvio santechnika pilkų plytelių fone.

Įrengiant namus buvo sutelktas dėmesys į natūralias apdailos medžiagas – medį, tekstilę. Atidžiai derinami raštai, spalvos, medžiagų vientisumas. Visi buto baldai pagaminti pagal užsakymą ir sukurti specialiai šiai erdvei, o kambarių grindims buvo pasirinktos alyvuotos parketlentės iš Nagojos.

Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje
Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje

Patogumas – garantuotas

Šiame būste organiškai pavyko sutalpinti visas funkcines zonas, būtinas patogiam gyvenimui: svetainės ir virtuvės zonas, šeimininkų ir svečių vonios kambarį, miegamąjį, darbo kambarį.

Tiesa, pastarasis, atsižvelgiant į būsimų šeimininkų norus, gali būti laisvai keičiamas į vaikų kambarį, todėl būstas yra kuo puikiausiai subalansuotas ir šeimos gyvenimui.

Jis yra ne tik stilingas, bet ir suteikiantis komforto pojūtį – įrengta rekuperacinė „Komfovent“ sistema, vonioje ir prieškambaryje – šildomų grindų sistema, taip pat apšiltintos grindys, lubos, tad šaltuoju sezonu bute netenka šalti.

Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje
Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje

„Nors būstas kampinis, jis iš tiesų yra labai šiltas – storos sienos nepraleidžia nei šalčio, nei šilumos. Tad vasarą būstas yra vėsus, o žiemą jame nėra šalta. Taip pat verta paminėti, kad bute yra tokios šilumos alternatyvos kaip pilnai savo funkciją atliekantis židinys: jį pakūrus butas įšyla per dvi valandas. Bute yra ir du kondicionieriai, tad alternatyvų, kas vėsintų, o prireikus – šildytų, tikrai galima rasti“, – teigia nekilnojamojo turto brokerė.

Lokacijos žavesys ir maloni kaimynystė

Būstas yra viename geidžiamiausių Vilniaus rajonų – Naujamiestyje. Šalia yra kultūros ir pramogų objektai, kavinės ir restoranai, kuriuos galima pasiekti pėsčiomis, taip pat parkas, kuriame norint galima pasivaikščioti ir pasidžiaugti žaluma. Tad patraukli būsto lokacija turėtų sudominti ir aktyvaus laisvalaikio, ir ramių pasivaikščiojimų gryname ore mėgėjus.

Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje
Beno Šileikos nuotr./Butas Vilniaus naujamiestyje

Algirdo gatvėje, į kurią atsiveria būsto langai, yra vienpusis eismas, todėl būsto viduje, atvėrus langus, girdisi mažiau automobilių skleidžiamo triukšmo. „Garso izoliacija bute yra puiki – uždarius langus iš gatvės nesigirdi pašalinių garsų. Jei norima pasijusti tikru miesto gyventoju, galima išeiti į balkonus ar atsidaryti langus. O jei apima ramybės poreikis, galima langus užsidaryti, įsijungti rekuperacinę sistemą ir namuose mėgautis gaiviu, šviežiu oru“ , – teigia D. Padleckaitė.

Viršutiniame aukšte esančiuose apartamentuose galima mėgautis miesto centro butuose retai sutinkama privatumo privilegija – tik kelios sienos ribojasi su kaimynais, o laiptinės aikštelėje yra tik du butai. Namo kaimynai – draugiški, geranoriški, visuomet linkę padėti.

Norint pasistatyti automobilį, galima nesunkiai rasti vietos šalia namo esančiame kieme. Na, o pasiekti daugelį norimų sostinės senamiesčio, centro vietų galima ir pėsčiomis ar dviračiu.

Apsigyvenkite funkcionaliame, idealia lokacija pasižyminčiame būste, turinčiame autentišką charakterį!

Peržiūrėti daugiau buto nuotraukų galite lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas