Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: parduodamas prabangus butas senamiestyje su jaukumo prieskoniais

Jei vertinate kokybišką aplinką ir miesto ritmą, būstai sostinės senamiestyje skirti jums. Šiuo metu pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, greta Rotušės parduodamas erdvus keturių kambarių butas, kuriame gyvendami galėsite jaustis miesto dalimi. Rytais stebėsite bundantį miestą, o vakare palydėsite dar vieną dieną miesto centre. Ši vieta atveria aktyviam, nenuobodžiam gyvenimui, buvimui čia ir dabar.
Butas senamiestyje
Butas senamiestyje / Atstovų nuotr.

Šis būstas alsuoja modernumu, tačiau pasižymi jaukumo prieskoniais – raminančią atmosferą suteikia interjere panaudotos natūralios apdailos medžiagos bei erdvėse vyraujantis šiltas žemės spalvų koloritas.

Atidžiai atrinktos medžiagos sukuria prabangią, tačiau drauge švelnią namų atmosferą, pabrėžia minkštumo bei šilumos pojūtį.

Šį išskirtinį būstą apžiūrėti galite lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Atstovų nuotr./Butas senamiestyje
Atstovų nuotr./Butas senamiestyje

Dėmesys spalviniam fonui ir detalėms

85 kv. m. ploto būstas įgavo naują veidą – buvo pakeistas iš pagrindų. Prieš kapitalinį remontą jis buvo trijų kambarių, o po permainų tapo keturių.

Butą įrenginėjusi interjero dizainerė Nora Jonaitė teigia, kad funkcinio sprendimo ieškota ilgai, o po pokyčių neliko nei vienos funkcinės zonos, kuri nebūtų perkelta į kitą vietą.

Viskas bute buvo suplanuota komfortiškam ir jaukiam gyvenimui. Patogiai kasdienybei pritaikytas modernaus stiliaus interjeras, novatoriškai išplanuotos keturios atskiros erdvės – erdvi svetainė kartu su virtuve, atskiras miegamasis ir du papildomi nepereinami kambariai.

Nedidelė prieškambario erdvė, kuri pasitinka vos įėjus į butą, buvo atskirta stiklo pertvara, pro kurią atsiveria vaizdas į bendrą gyvenamą erdvę ir virtuvės zoną.

Atstovų nuotr./Butas senamiestyje
Atstovų nuotr./Butas senamiestyje

Atsidūrus viduje, iš karto matyti, kad visose erdvėse vyrauja darna ir vieningumas. Butui vientisumo suteikia kruopščiai apgalvotos smulkios detalės: radiatorių paslėpimas, subtilus aukso elementų įterpimas visumoje. Jaukumui ir užbaigtumui išgauti visame bute naudojamos vieningo audinio užuolaidos.

Erdvėse dominuojantys rudai žali atspalviai puikiai dera su dekoratyviu betonu dengtomis sienomis. Vaikų kambariuose taip pat dominuoja žemiškų spalvų tonai.

„Spalvų paletė – viena pagrindinių interjero kūrimo priemonių, todėl visi į bendrą būsto visumą integruoti baldai žaidžia spalvų žaismą. Balduose dominuoja baltos, antracito, sendinto ąžuolo, surūdijusio metalo spalvos. Dauguma baldų šiam projektui buvo projektuojami pagal individualų užsakymą, todėl tai – kokybe pasižymintys gaminiai. Vaikų kambario baldai, miegamojo lova, gaminta specialiai su galvūgaliu, kai kurie virtuvės bei vonios baldai gaminti individualiai, todėl yra unikalūs bei vienetiniai“, – pasakoja N.Jonaitė.

Atstovų nuotr./Butas senamiestyje
Atstovų nuotr./Butas senamiestyje

Vis tik namų jaukumą dažniausiai kuria ne sienos, lubos ar baldai, bet skoningai suderintos interjero detalės, smulkmenos, dekoracijos namams. Tad ir šiame būste ypatingą atmosferą būste kuria akcentai – originalaus dizaino šviestuvai, įvairūs augalai, dekoro akcentai, meno kūriniai.

Pagrindinis svetainės akcentas – didelių gabaritų ryškus paveikslas, kuris vos įėjus į patalpą traukia akį. Šis meno kūrinys interjerui suteikia individualumo, kuria emociją bei papildo interjerą spalvomis.

Svetainėje ir viename iš vaikų kambarių kabantys paveikslai – žinomo Lietuvos menininko Algio Kriščiūno darbai.

Vienu išskirtiniausiu namų akcentu dizainerė N.Jonaitė įvardija lipdinius ant lubų, kurie atliekant būsto įrengimo darbus buvo paslėpti. Kadangi būstas yra atnaujintame 1940 m. name, interjeras nenutolsta nuo kultūros paveldo vertybių.

„Kuriant būstą buvo svarbu sukurti švaros, estetikos ir modernumo pojūtį, tačiau kartu nesunaikinti, išsaugoti autentiškas, savitą istoriją pasakojančias detales. Buvo nuspręsta senovinius lipdinius saugiai paslėpti po pakabinamomis lubomis. Tad lubas teko žeminti apie 40 centimetrų. Na, o esant poreikiui ar keičiant interjero stilių, visada bus galima lipdinius atidengti ir eksponuoti“, – pasakoja interjero dizainerė.

Atstovų nuotr./Butas senamiestyje
Atstovų nuotr./Butas senamiestyje

Jausti miesto pulsą

Keturių kambarių butas – funkcionaliai išplanuotas, todėl puikiai tinkamas gyventi šeimai, kuri vertina gyvenimą miesto centre.

„Šis būstas subalansuotas veržliems, aktyviems, miesto šurmulio nesibaidantiems žmonėms. Gyvenantiems aktyvų miesto gyvenimą pėsčiomis lengvai pasiekiami visi lankytini restoranai, parduotuvės ar kultūros, istorijos ir meno objektai.

Butas yra puikiai izoliuotas, todėl miesto šurmulio jame negirdėti, vos tik išėjus iš kiemo patenkama į į pačią miesto širdį. Tiesa, siekiant izoliuoti būstą ne tik nuo išorės triukšmo, bet ir nuo kaimynų, visame bute nėra nei vieno į lubas įleidžiamo šviestuvo. Tokiu būdu buvo užtikrinta maksimali garso izoliacija nuo kaimynų“, – pasakoja N.Jonaitė.

Aktualu tai, kad 2022 m. atnaujintas ne tik būstas, bet ir visas pastatas, jo fasadas ir kiemas. Tad šiuolaikiškumo, novatoriškumo pojūtis aplanko vos įžengus į kiemą.

Atstovų nuotr./Butas senamiestyje
Atstovų nuotr./Butas senamiestyje

Butas subalansuotas šeimai – greta namų yra ne tik daugybė lankytinų pramogų ar kultūros vietų, bet ir mokymosi įstaigų, darželių. Dar vienas privalumas – privati stovėjimo vieta vidiniame kieme, į kurią galima įvažiuoti iš Bokšto arba Didžiosios gatvės.

Patogi būsto lokacija, vos kelios minutės iki Rotušės aikštės, pro langus atsiverianti senojo miesto panorama ir galimybė tarsi prisiliesti prie miesto pulso. Parduodamas būstas yra jaukus, modernus, šviesus ir laukia naujų šeimininkų.

Peržiūrėti daugiau buto nuotraukų galite lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas