Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: parduodamas šiuolaikinis komfortiškas butas su senamiesčio dvasia Užupyje

Įkvėptas Užupio dvasios ir šių dienų stilistikos modernizmo, estetiškų ir praktiškų dizaino sprendimų, prie kintančio natūralaus apšvietimo priderintos spalvų gamos butas laukia naujų šeimininkų, kurie ieško ne tik namų komforto, bet ir vertina unikalią istorinės miesto dalies atmosferą.
Butas Užupyje, Polocko g.
Butas Užupyje, Polocko g. / Dariaus Gurski nuotr.

„Polocko gatvėje, trijų kambarių, 83 kv. m ploto parduodamas butas įrengtas projekto „Užupio Krantinės“ Architektų name, kuris yra vienas iš mažesnių, jame vos 6 butai – tai garantuoja didesnį privatumą ir ramybę“, – teigia nekilnojamojo turto agentūros „Urban estate“ brokeris Arnas Juonys.

Architektų namas yra vienas pirmųjų Užupio renovacijos projektų ir vienintelis išlaikęs lokacijos autentiškumą.

„Čia susijungia du dideli privalumai: patogus ir komfortiškas gyvenimas naujos statybos bute, kuriame jaučiama senamiesčio dvasia“, – sako A.Juonys.

Išskirtinis šio buto privalumas – kvartalą supantis Užupio žavesys: unikali, romantiškiausia ir meniškiausia vieta mieste, jaukios, akmenimis grįstos gatvelės, tiltai, rekreacinė zona šalia Vilnelės.

Šis išskirtinis būstas reklamuojamas lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Pusiausvyra tarp modernumo ir mid-century stilistikos

Buto interjeras maloniai nuteikia gamtos spalvų gama – rausvais, žalsvais, rudais atspalviais.

A.Juonys pasakoja, kad butą įrengusių studijos „MoA“ dizainerių pagrindinė užduotis buvo sukurti tokį interjerą, kuriame persipintų šiek tiek bohemiška Užupio dvasia kartu su kvartalo „Užupio Krantinės“ architektūra: „Rasta pusiausvyra tarp modernaus, šiuolaikiškam gyvenimui pritaikyto interjero ir mid-century stilistikos.“

Svarbus ir dar vienas aspektas – kadangi buto langai nukreipti į rytų ir vakarų puses, skirtingu paros metu šviesa bute kuria vis kitokią nuotaiką.

„Atsižvelgiant į kintantį natūralų apšvietimą, pasirinktos šviesesnės kreminė, rausva, žalia spalvos rytų pusėje esančioje svetainėje ir atvirkščiai – sodresnės raudona, pilka vakarų pusėje esančioje virtuvėje ir miegamajame“, – teigia brokeris.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Erdvės pojūtis ir interjero ašis – prailgintas stalas

Šiame bute lubos yra aukštesnės nei įprastai, todėl norėjosi erdvės pojūtį dar labiau sustiprinti. Pasak A.Juonio, šiame bute išskirtinę atmosferą kuria buto išplanavimo, didelių langų ir interjero sprendimų sintezė: „Butas yra beveik 84 kvadratinių metrų ploto, bet erdvės pojūtis gerokai didesnis. Taip yra dėl to, kad visi baldai yra labai lengvi, ant kojelių, neužgožia erdvės pojūčio.“

Du balkonai į abi pastato puses dar labiau papildo erdvę ir leidžia mėgautis gaiviais rytais su puodeliu kavos ir ramybe vakarais.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Dar vienas įdomus aspektas – valgomasis stalas, kuris suprojektuotas nestandartiškai ilgas kaip viso interjero ašis. „Bendroje interjero erdvėje stalą dar labiau išskiria liejamo betono dangos juosta grindyse, besitęsianti per visą sieną. Butas išplanuotas taip, kad stalas matomas vos atidarius buto duris, todėl „ašies“ efektas dar labiau sustiprinamas“, – pasakoja brokeris.

Grindų ir sienos sujungimo stilistika atsikartoja ir miegamajame, kuriame eglute išklotas ąžuolinis grindų parketas dengia ir sieninės spintos apdailą.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Netradicinė vonios zona su langu ir parketu

Bute pasirinktas netradicinis vonios patalpos sprendimas su dideliais langais. A.Juonys pasakoja, kad tai vienintelė buto zona, kurią dizainerėms teko perplanuoti. Pirminis buto išplanavimas buvo su neproporcingai maža vonia tokio dydžio butui, todėl buvo nuspręsta prijungti dalį koridoriaus.

„Po perplanavimo vonios plotas beveik padvigubėjo, todėl joje ir atsidūrė antras langas, o duris buvo nuspręsta montuoti stiklines, kad šviesos užtektų ir koridoriui. Kitas vonios išskirtinumas yra tai, kad šioje zonoje išklotas toks pat ąžuolinis parketas kaip ir visame bute, todėl ši patalpa atrodo tarsi kaip dar vienas kambarys, o ne, kaip labiau įprasta, uždara erdvė“, – teigia „Urban estate“ atstovas.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Šilti namai ir nedidelės šildymo sąnaudos

Bute veikia ekonomiška centrinė-kolektorinė grindų šildymo sistema su individualia apskaita, tai užtikrina visuomet šiltus namus ir nedideles sąnaudas. Sumontuota garso sistema svetainėje ir vonioje su į sienas ir lubas integruotomis kolonėlėmis.

„Butas ne tik stilingai įrengtas, bet ir patogiai, sumontuotos erdvios sieninės spintos, todėl tilps visas šeimos garderobas ir namų apyvokos daiktai. Vietos daiktams tikrai netrūks, o jei taip nutiktų, butui priklauso ir sandėliukas, kurį galima nusipirkti“, – pažymi A.Juonys.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Butas parduodamas su visais baldais

Naujakuriai daugiausia dėmesio skiria buto komfortui, šiuolaikiniams interjero sprendimams, namo vietai ir patogiai infrastruktūrai. Brokerio teigimu, šis butas parduodamas su visais nuotraukose matomais baldais: „Toks išpuoselėtas interjeras, didelis dėmesys detalėms labai patrauklus pirkėjams.“

Nusipirkus šį butą galima gyventi iš karto atsikrausčius su savo asmeniniais daiktais, nereikia gaišti laiko renkantis baldus ir buitinę techniką. Nors namas tik trijų aukštų, o butas – antrame aukšte, yra įrengtas liftas, todėl patekti į namus labai patogu.

Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.
Dariaus Gurski nuotr./Butas Užupyje, Polocko g.

Saugi teritorija ir patogus susiekimas

Namo teritorija yra visiškai uždara su daug skirtingų erdvių, fontanu ir vaikų žaidimų aikštele, todėl saugumas garantuotas. Anot A.Juonio, tai tarsi atskira respublika Užupio respublikoje: „Teritorija suprojektuota taip, kad kuo labiau susilietų su senąja Užupio architektūra, taip pat yra daug gėlynų, kurie nuolat prižiūrimi.“

Čia gyvendami greitai ir patogiai pasieksite visus reikalingus objektus: prie pat namų yra viešojo transporto stotelės, prekybos centrai, mokymo įstaigos įvairaus amžiaus vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas