Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: sostinės širdyje – mažesnė, bet ne mažiau įspūdinga „Sniego karalienės“ rūmų versija

Gyvenimas istorinėje Vilniaus miesto dalyje pasižymi savais niuansais. Vienus jie veda iš proto ir skatina visais įmanomais būdais vengti susidūrimo su senamiesčiu, kuris asocijuojasi su nuo ryto iki vakaro įtemptu automobilių judėjimu siaurais vienpusio eismo labirintais ir tik paryčiais nurimstančiu šurmuliu.
Butas B.Radvilaitės gatvėje Vilniuje
„Karalaitiškas“ butas sostinėje, B.Radvilaitės gatvėje / G.Jurevičiaus nuotr.

Kiti tuo tarpu senąsias sostinės gatves regi iš kitos perspektyvos ir neįsivaizduoja savo gyvenimo kitur – tik bohemiškiausioje miesto vietoje. Joje stebėdami žavingas perspektyvas ir užburiančius tolius – senuosius Vilniaus stogus, bokštus ir kalvas – atranda ir įkvėpimą, ir ramybę.

Tad visai nestebina tai, kad sostinės Senamiesčio ir gretimiausiuose mikrorajonuose nekilnojamojo turto (NT) pasiūla ir paklausa visuomet išlieka aukšta.

Pardavimui bei nuomai siūlomus objektus galima apžiūrėti lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt.

Atsiperkanti investicija

„Būstai senojoje miesto dalyje – dažnai brangoka, tačiau perspektyvoje atsiperkanti investicija. Tai, kad jie dažnai pasitaiko mažesnės kvadratūros, yra savotiškas privalumas, kadangi objektai tam tikra prasme tampa įperkamesni. Be to, nereikia baimintis ateityje ketinant parduoti, kadangi jų vertė nekrenta, o nuomininkai dažnai pasitaiko mokesni, visomis prasmėmis kultūringesni“, – pastebi nepriklausoma NT brokerė Jolita Marčiukaitė, pristatanti naujiems šeimininkams paruoštus, „Sniego karalienės“ rūmus primenančius apartamentus Barboros Radvilaitės vardu pavadintoje sostinės gatvėje.

Šio „karalaitiško“ buto pardavimo skelbimą matysite portale Aruodas.lt.

G.Jurevičiaus nuotr./Butas B.Radvilaitės gatvėje Vilniuje
G.Jurevičiaus nuotr./Butas B.Radvilaitės gatvėje Vilniuje

Idilė laisvalaikio zonoje

Klasikinio stiliaus 2 kambarių, 46 kv. metrų ploto būstas yra pačioje senamiesčio širdyje. Šalia – Katedros aikštė, Valdovų rūmai, Šventaragio slėnis, Bernardinų parkas, ranka pasiekiamas ir Užupis.

Šių apartamentų B.Radvilaitės gatvėje bendra erdve „dalijasi“ svetainė, sujungta su valgomojo ir virtuvės zona. Patogiam gyvenimui nuo pirmosios dienos virtuvėje sumontuota aukščiausios klasės „Bosch“ buitinė technika.

Bendrame laisvalaikio zonos ansamblyje vienais pagrindinių smuikų griežia gilios palangės, ant kurių galima įsikurti jaukią knygų skaitymo vietą ar prieskoninių žolelių vazų kampelį, kurį dviem kryptimis – rytine ir vakarine – dienomis maudo natūrali šviesa.

„Kadangi aplink nėra ir, svarbiausia, nebus daugiaaukštės statybos, niekas neblokuos į butą patenkančios natūralios šviesos ir pro langus į senamiesčio stogus atsiveriančių vaizdų. Šiame kvartale parduodamų butų – vos vienas kitas“, – pabrėžia J.Marčiukaitė.

G.Jurevičiaus nuotr./Didelė dalis baldų įsigyta antikvariatuose
G.Jurevičiaus nuotr./Didelė dalis baldų įsigyta antikvariatuose

Atnaujintas iš pagrindų

1940 metais statytame mūriniame name esantį būstą dabartiniai šeimininkai praėjusiais metais pakeitė neatpažįstamai – atnaujino elektros instaliaciją, radiatorius, įrengė naują itališką santechniką, išklojo vamzdynus.

Įkvėpti senamiesčio auros, pasitelkdami modernias tendencijas, interjerą specialiai šiems apartamentams savininkai kūrė su dizainere Jolanta Dzemydiene.

Juose vyrauja pastelinės spalvos: mėlyna – svetainėje ir valgomajame, žalia – virtuvėje, šilta persikinė-oranžinė – miegamajame.

„Turbūt tokios nedidelės kvadratūros butą įprasta dažyti balta spalva, tačiau šeimininkai su dizainere nusprendė ieškoti nestandartinių sprendimų. Būsto erdvė išnaudota maksimaliai, rastas patogiausias baldų išdėstymo variantas, pritaikyti aukščiausi kokybės standartai. Virtuvės baldus ir spinteles bei spintas pagal užsakymą gamino UAB „Frontus“, minkštieji baldai, po ilgų paieškų, atrasti įvairių Lietuvos miestų antikvariatuose. Pasijuokiame, kad visa rafinuotumo, kokybės ir stiliaus kombinacija, apgaubta dangaus mėlio spalvos, primena „Sniego karalienės“ rūmus. Tik šiek tiek mažesnius ir pačiame Vilniaus senamiestyje“, – dėmesį į neeilinius apartamentus atkreipia NT brokerė J.Marčiukaitė.

4 metrų aukščio lubos ir itališki sietynai

Šviesių spalvų dekoro detalės ir pastelinių spalvų paletė jame – vienas iš būdų optiškai padidinti 46 kv. metrų ploto buto erdves. Prie to prisideda ir kambariuose esantys prabangūs itališki sietynai.

Neabejotinai erdvės pojūtį sąlyginai nedideliuose apartamentuose užtikrina kone 1,5 metro už standartines aukštesnės lubos, siekiančios net 4 metrus.

„Šiek tiek prisidėjo šiltesnė nei įprasta žiema, tačiau, nepaisant to, kad šis erdvus butas prijungtas prie centrinio šildymo sistemos, sąskaita už pastarąjį mėnesį nesiekė 40 eurų. Išlaikymo kaštai nesikandžioja“, – pabrėžia J.Marčiukaitė.

G.Jurevičiaus nuotr./Miegamasis bute, esančiame pačioje Vilniaus miesto širdyje
G.Jurevičiaus nuotr./Miegamasis bute, esančiame pačioje Vilniaus miesto širdyje

Minimalistinio tipo būsto įrengimui naudotos aukščiausios kokybės medžiagos – ąžuolinės klijuotos parketo grindys, plintusai, juodalksnio medinės durys. Svetainėje įmontuotas židinys.

„Apartamentuose šilta ir jauku visomis prasmėmis: tiek fizine, tiek perkeltine. Jie ištirpdys net ir pačios „Sniego karalienės“ širdį“, – garantuoja 15min pašnekovė.

Kaupti įpratusiems – erdvi spinta ir sandėliukas

„Sniego karalienės“ daiktams ar drabužiams mainantis metų laikams sandėliuoti įrengta patogi, iki palubės besistiebianti spinta miegamajame.

„Ji – labai praktiška ir talpi. Be to, butui priklauso ir sandėliukas rūsyje bei vieta automobiliui statyti vidiniame kiemelyje. Kita vertus, šioje Vilniaus vietoje gyvenant galima apsieiti ir be automobilio. Pusės kilometro spinduliu išsidėstę artimiausi darželiai, mokyklos, Dailės akademija, Vilniaus universitetas, parduotuvės, o prireikus, vos už kelių žingsnių – viešojo transporto stotelė“, – pasakoja nepriklausoma NT brokerė J.Marčiukaitė, kurios pristatomo būsto gausią nuotraukų galeriją portale Aruodas.lt pamatyti galite spustelėję šią nuorodą.

Asmeninio albumo nuotr./Nepriklausoma NT brokerė Jolita Marčiukaitė
Asmeninio albumo nuotr./Nepriklausoma NT brokerė Jolita Marčiukaitė

Ramuma dvelkiantys namai vienišiui, porai ar emigrantams

Karališkoje 280 metrų ilgio B.Radvilaitės gatvelėje tėra dvylika pastatų. Neapgyvendintas tankiai ir mūrinis dviejų aukštų namas, kuriame įrengti šie naujumu dvelkiantys apartamentai, kadangi abiejose laiptinėse – vos po 4 butus.

„Būstas subalansuotas vienišiui vilniečiui arba porai, galimai besimokantiems ir dirbantiems Vilniaus centre. Iš esmės, idealus variantas aktyviam žmogui, mėgstančiam pavakaroti su bičiuliais jaukiose senamiesčio kavinėse ar vyninėse. Praktika rodo, kad užsienyje gyvenantys mūsų tautiečiai neretai tokių variantų dairosi sau – apsistoja sugrįžę į Lietuvą. Jie ypač vertina patogią lokaciją, prabangų, kokybišką įrengimą“, – vardija nepriklausoma NT brokerė.

Tiesa, 15min pašnekovė priduria, kad šis būstas išpildytų ir pasyvesnio, introvertiško tipo žmogaus lūkesčius:

„Naujas, bendras laiptinės šarvo duris varstysite drauge su vienintele kaimynystėje gyvenančia šeima. Namuose – vien tik ramuma, jokio triukšmo, kadangi būstas yra vidinėje namo pusėje.“

Už kokią kainą parduodami šie apartamentai, sužinosite spustelėję šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas