Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 27

Būstą Baltų gyvenvietėje pirkę ir tuščiomis likę žmonės susivienijo: siekia atgauti pusę milijono eurų

Būstą Baltų gyvenvietėje pirkę, tačiau likę ir be jo, ir be pinigų, žmonės susivienijo – bendru ieškiniu, pateiktu Vilniaus apygardos teismui, siekia atgauti daugiau kaip pusę milijono eurų.
Statybos
Statybos / Lietuvos policijos nuotr.

Kriminalinė policija prieš metus pranešė, kad esą išaiškino organizuotą grupę asmenų, vykdžiusią nesąžiningą verslą statybos sektoriuje, o jų taikiklyje atsidūrė gyvenvietės „Baltai“ vystytojai. Buvo sulaikyti 5 asmenys, siejami su gyvenvietės „Baltai“ vystymu - tarp jų, su projektu siejamų įmonių vadovas Rokas Radvilavičius.

Įtariama, kad jie nuo 2018 m. parduodami butus bei namus neapskaitė sandorių, nuslėpė apie 4 mln. eurų, nesumokėjo 1 mln. eurų mokesčių ir dar ne mažiau kaip 450 tūkst. eurų pasisavino.

123RF.com nuotr./Eurai
123RF.com nuotr./Eurai

Sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ operatorė, per kurią šiam projektui buvo telkiamas finansavimas, pranešė nutraukianti sutartį su kvartalo „Baltai“ plėtotojais – „Norhouse Construction“.

„Profitus“ tinklalapio duomenimis, projektui „Baltai sala“ finansavimas buvo telkiamas du kartus: 296 tūkst. eurų ir 306,6 tūkst. eurų, su atitinkamai 9–11 proc. bei 12–14 proc. palūkanomis. Abi paskolos turi būti grąžinamos per metus. Vis dėlto jokia informacija apie šių išdavimą ar kita aktuali informacija tinklalapyje jau neprieinama.

Praėjus beveik metams po aprašytų įvykių, 15min sužinojo, kad nukentėję pirkėjai susitelkė ir bando atgauti per pusę milijono eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas