Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto nuoma brangsta nuosaikiau: ekspertų žvilgsnis į didmiesčius

Parduodamo būsto kainoms mušant rekordus, nuomos kainos taip pat auga, tačiau nuosaikiau – kai kurie nekilnojamojo turto ekspertai sako, kad tai gali lemti ir išaugusi pasiūla, nes dalis žmonių įsigijo butus tam, kad vėliau galėtų juos išnuomoti.
Būstas
Būstas / 123rf.com nuotr.

Nekilnojamojo turto skelbimų portalo Aruodas.lt duomenimis, birželio 25 dieną vidutiniškai vieno kambario butą Vilniuje buvo galima išsinuomoti už 350 eurų, Kaune – už 290 eurų, Klaipėdoje – už 260–280 eurų.

2 kambarių buto Vilniuje nuomos kainos vidutiniškai svyruoja ties 550–590 eurų, Kaune – apie 450, Klaipėdoje – 370 eurų.

Aruodas.lt vadovė Viktorija Steponavičiūtė 15min nurodė, kad pernai, pandemijos pradžioje, butų nuomos kainos krito, o pasiūla itin augo – tam tikrais mėnesiais butų nuomos skelbimų skaičius portale buvo išaugęs ir keliasdešimt procentų. Vis dėlto, anot jos, artėjant rudeniui, butų nuomos kainos pamažu kilo aukštyn ir pasiekė priešpandeminį lygį bei jį viršijo.

123rf.com nuotr./Būstas
123rf.com nuotr./Būstas

„Šiuo metu už butų nuomą prašoma daugiau nei praėjusių metų pradžioje. Nuo praėjusių metų pradžios butų nuomos kainos labiausiai pakito Kaune – 13 proc., o Vilniuje ir Klaipėdoje mažiau – 8 proc.”, – sakė V.Steponavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas