Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Butą Niujorke išmainė į 13 kv. m namelį Kalifornijoje: gyvena be šildymo, viryklės ir tualeto durų

Naujausiame „YouTube“ vaizdo įraše dizainerė Sung Yoo atveria savo mikronamų Kalifornijoje, kurie jai kainuoja 1600 JAV dolerių (1499 eurų) per mėnesį, duris ir greitai paaiškėja, kad gerai organizuotas gyvenimas yra raktas į gyvenimą tokioje ankštoje erdvėje, skelbia „Daily Mail“.
Sung Yoo
Sung Yoo / „YouTube“ iliustr.

Vonios kambaryje nėra durų – taip taupoma erdvė, o miegojimas lovoje, pasak jos, „šiek tiek primena buvimą valtyje“, nes ji primena kajutę.

Šiame namelyje yra „viso dydžio lova“ ir LED šviesos sistema su septyniais skirtingais nustatymais, todėl Sung gali keisti atmosferą, kada panorėjusi.

Po lova yra stalčius, kuris tarnauja kaip drabužių spinta.

Sung sako, kad taupydama vietą drabužius suvynioja į ritinėlius, todėl jie „mažiau glamžosi“, o kai kuriuos daiktus, pavyzdžiui, maudymosi kostiumėlius ir kojines, sudeda į maišelius, kad juos būtų lengviau rasti.

Rodydama žiūrovams savo virtuvėlę, Sung sako, kad mėgsta, jog stalviršis būtų švarus ir ant jo nieko nebūtų, išskyrus virdulį ir žvakes, kurias „mėgsta užsidegti dienos metu“, kad sukurtų nuotaiką.

Be kriauklės, virtuvėje taip pat yra mini šaldytuvas, viršutinė spintelė, kurią Sung vadina savo „sandėliuku“, ir stalčius indams laikyti. Patalpoje nėra viryklės, todėl Sung naudojasi dujine virykle savo sodo prieangyje.

Jos darbo kabinetą-valgomąją zoną sudaro rašomasis stalas ir sukamoji kėdė, o šalia esančiame turėkle eksponuojama likusi jos drabužių spinta.

Po drabužių lentyna Sung atskleidžia turinti nedidelę avalynės slėptuvę.

Daugelis žiūrovų palankiai įvertino jos požiūrį į supaprastintą gyvenimą.

Interviu CNBC Sung atskleidė, kad prieš apsigyvendama savo mažyčiuose namuose Kalifornijoje 18 metų gyveno Niujorke, kur už paskutinį butą mokėjo 4500 dolerių (4216 eurų) per mėnesį.

Naujuosiuose namuose įsikurti moteriai padėjo dizaino įmonė „Minarc“, kuri orientuojasi į „kūrybinį minimalizmą“, tad būstas buvo suprojektuotas taip, kad būtų ekologiškas.

Pavyzdžiui, vietoj oro kondicionieriaus buto temperatūrą reguliuoja betono plokštės, kurios, pasak Sung, yra „atsparios vandeniui, oro sąlygoms ir labai patvarios“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas