Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusią ligoninę sostinės Antakalnyje įsigijo „Maxima LT“: paklojo 5,3 mln. eurų

Turto banko organizuotame aukcione buvusios ligoninės pastatus Antakalnyje, Vilniuje, įsigijo mažmeninės prekybos tinklo valdytoja „Maxima LT“.
Žolyno g.
Žolyno g. / Turto banko nuotr.

Birželio pabaigoje vykusiame aukcione turto pradinė kaina siekė 3,7 mln. eurų.

Aukcioną laimėjo „Maximos LT“ antrinė bendrovė „Amageras“, už pastatus pasiūliusi 5,3 mln. eurų.

„Vilniaus centrinėje dalyje ir konkrečiai Antakalnio mikrorajone nėra daug tokio dydžio nekilnojamojo turto objektų. Be to, pastatai buvo parduodami kartu su žemės sklypu. Tad pasinaudojome galimybe įsigyti šį unikalų objektą. Jis gali būti pritaikomas tiek komercinei veiklai, tiek ir gyvenamajai paskirčiai. Pasirinksime geriausią variantą, kad atlieptume šioje miesto dalyje gyvenančių vilniečių poreikius“, – komentavo „Maxima“ Turto valdymo departamento direktorius Vilius Rimkus.

Pasak jo, užsibrėžtų planų įgyvendinimas gali užtrukti ir kelerius metus, o investicijų dydis priklausys nuo galutinių sprendimų, kas šiame objekte bus.

15min primena, kad Turto bankas žadėjo, kad gautos lėšos už šiuos pastatus bus skirtos VU Santaros klinikų Vaikų ligoninės projekto vystymui.

Žolyno g. 12 ir 16 numeriais pažymėtų buvusių ligoninės pastatų kompleksas (bendras plotas 1,5 tūkst. kv. m) Antakalnyje parduotas su 0,6649 ha ploto žemės sklypu. Šį turtą iš Sveikatos apsaugos ministerijos Turto bankas perėmė dar 2021 m. rugsėjį, dalis vieno ligoninės pastato yra išnuomota iki metų galo Respublikiniam priklausomybės ligų centrui. Šio turto aukcionas vyko birželio 19–20 dienomis.

„Šis objektas patenka į intensyvaus užstatymo zoną, tačiau kartu yra labai žalioje miesto dalyje, šalia plyti Pavilnių regioninis parkas, o iš Žolyno gatvės galima patekti į Sapieginės pažintinį taką. Strategiškai patraukli vieta galėtų būti tinkama išskirtinio gyvenamojo būsto projekto ar sveikatinimo bei gydymo paslaugas teikiančio objekto vystymui“, – yra sakiusi Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas