Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D. Mikučionio NT valdymo įmonė „Domillion” atidaro padalinį Ispanijoje: administruos lietuvių būstus Marbeljos pakrantėje

Daumantui Mikučioniui priklausanti nekilnojamo turto valdymo įmonė „Domillion” plečia savo veiklą į Ispaniją – įsikūrė lietuvių pamėgtame Costa del Sol regione (liet. Saulėtoji pakrantė), kurio didžiausi miestai yra Marbelja ir Malaga. Pasitelkdama ilgalaikę patirtį Lietuvos rinkoje, „Domillion” siūlo už savininkus administruoti nekilnojamąjį turtą bei spręsti jo nuomos, tvarkymo, bei priežiūros klausimus, taip pat pati investuoja į nuomai patrauklų būstą.
Marbelja ir „Domillion” komanda
Marbelja ir „Domillion” komanda / Shutterstock ir asmeninio arch. nuotr.

„Pamilau šį kraštą kaip gero klimato atostogų vietą, tada susižavėjau rinkos dydžiu ir aktyvumu. Krito į akis ganėtinai rudimentinis turto administravimo paslaugų lygis, kuris mūsų akimis galėtų ir turėtų būti geresnis. Galiausiai lemiančiu faktoriumi tapo po karo Ukrainoje pradžios itin suaktyvėjusi Baltijos šalių gyventojų tendencija pirkti antrus būstus pietų Ispanijos regione. Matome, jog vis daugiau lietuvių įsigyja būstus aplink Malagą bei Marbelją. Lietuviai namus šioje pakrantėje perka žiemojimui, o karštojo sezono metu turimą būstą nuomoja atvykusiems turistams. Atsižvelgdami į tai, nusprendėme atidaryti padalinį Ispanijoje ir teikti trumpalaikės nuomos administravimo paslaugą lietuviams, turintiems nekilnojamąjį turtą Ispanijoje,“ – pasirinkimą žengti į Ispanijos rinką argumentuoja Domillion įkūrėjas Daumantas Mikučionis.

Jo teigimu paslauga yra itin paklausi, kadangi būsto savininkams, gyvenantiems Lietuvoje, nereikia per atstumą derinti valymo, taisymo, svečių vizitų administravimo, palankios nuomos kainodaros ir užimtumo klausimų.

„Paslaugas teiksim visiems norintiems, pagal tautybę nesirinksim, tačiau tikimės tam tikro apsisprendimo „palengvinimo“ lietuviams dėl bendrų šaknų ir bendros kalbos. Mano subjektyvų pasirinkimą lėmė pirmiausia tai, kad man pačiam čia labai patinka būti. Marbėja – tai geresnė Kalifornijos versija Europoje,” – teigė D. Mikučionis.

Asmeninio arch. nuotr./„Domillion“ komanda Ispanijoje
Asmeninio arch. nuotr./„Domillion“ komanda Ispanijoje

Ispanijoje būstą perkančių lietuvių skaičiai sparčiai auga

Ispanijos NT portalo „Idealista” duomenimis, 2023 metais užsienio kapitalas sudarė rekordinį 15 procentų būsto pirkimų. Iš viso buvo užregistruota daugiau nei 87 tūkst. sandorių. Pagal „Idealista” duomenis, iš jų 1,08 procento sudarė lietuviai, kurie Ispanijoje 2023 metais įsigijo beveik tūkstantį nekilnojamojo turto projektų. Ši statistika išlieka stabili bent trejus pastaruosius metus, o panašus, apie 1 procento rodiklis, taip pat būdingas lenkų ir ukrainiečių pirkimams.

„Būsto pirkimo rinkoje praėjusieji metai nusileido tik 2022 m. šuoliui, kai pasikeitusi geopolitinė situacija skatino tautiečius ieškoti saugesnių nekilnojamo turto investicijų užsienyje. Nepaisant to, toliau fiksuojami rekordiniai sandorių skaičiai – būstas pietų Ispanijoje išlieka itin patrauklus kainos, klimato ir prestižo atžvilgiu”, – komentuoja Brigita Kymantaitė, Ispanijos „Vive Ahora” agentūros įkūrėja, kuri taip pat konsultuoja lietuvius NT pirkimo klausimais Saulėtoje pakrantėje.

Asmeninio arch. nuotr./Brigita Kymantaitė
Asmeninio arch. nuotr./Brigita Kymantaitė

B. Kymantaitės teigimu, lietuviai Costa del Sol pakrantėje paprastai investicijai ieško būstų, kainuojančių nuo 300 iki 800 tūkst. eurų. „Tai dažniausiai būna jau antras šeimos būstas, kuriame jie renkasi leisti žiemas, ieško įvairesnių laisvalaikio praleidimo būdų. Taip pat lietuviai čia lengvai gauna būsto paskolas – iki šiol 100% mūsų klientų būsto finansavimą gavo būtent Ispanijos bankuose,” – sakė „Vive Ahora” įkūrėja. Jos teigimu, prabangos ieškantys pirkėjai Costa del Sol regione gali rasti ir milijonus eurų siekiančius nekilnojamojo turto pasiūlymus.

Malagos-Marbeljos regioną lietuviai pamėgo ne veltui

Vienas didžiausių regiono privalumų lietuviams – tarptautinis Malagos oro uostas, esantis apie 50 kilometrų nuo Marbeljos miesto. Iš Lietuvos tiesioginius skrydžius bent du kartus per savaitę vykdo dvi avialinijos. Iš Vilniaus ištisus metus tiesioginį skrydį 2 kartus per savaitę siūlo „Wizzair“ avialinijos. Tuo tarpu Iš Kauno tiesioginiu „Ryanair“ skrydžiu į Malagą galima nuvykti 2 kartus per savaitę vasaros metu ir 4 kartus – šaltuoju sezonu, kai Malaga-Marbelja tampa bene šilčiausia vieta ir tarptautiniu žiemojimo centru Europoje.

Vida Press nuotr./Nuostabios Marbeljos gatvelės
Vida Press nuotr./Nuostabios Marbeljos gatvelės

„Be itin švelnaus klimato ir virš 320 saulėtų dienų per metus, į Marbeljos regioną poilsiautojai plūsta dėl gamtos grožio ir įvairaus laisvalaikio galimybių. Saulėtoji pakrantė yra apsupta jūros ir kalnų keterų, o iki populiaraus Sierra Nevada slidinėjimo kurorto – vos 2 valandos kelio automobiliu. Laisvalaikį čia galima suplanuoti atsižvelgiant į įvairius poreikius - nuo lėto poilsio gražiausiuose Europos paplūdimiuose iki aktyvaus sporto šakų, tokių kaip golfas, tenisas, ar padelis. Be to, tai labai kosmopolitiškas regionas, garantuojantis aukštą kokybės lygį – jame puikuojasi 8 „Michelin” apdovanoti restoranai, 12 uostų jachtoms ir garsiausi pasaulio naktiniai klubai,” – Marbeljos privalumus vardijo regiono NT specialistė B. Kymantaitė.

Dvidešimt laipsnių žiemą siekianti temperatūra, išvystyta infrastrūktura bei palanki aplinka investavimui į nekilnojamąjį turtą – Costa del Sol vizitinė kortelė. Populiarėjantis Marbeljos ir Malagos regionas kiekvienas metais pritraukia vis daugiau užsienio poilsiautojų, kurie, pamėgę pietų Ispaniją, dairosi nekilnojamo turto įsigijimo galimybių.

Pačioje Marbeljoje 2023 metais nekilnojamojo turto buvo nupirkta 20% daugiau nei metais anksčiau, nepaisant to, jog pasiūla mažėja, ypač prestižinėse pakrantės vietovėse. Kaip teigiama BRIC grupės analizėje, tai lemia kasmet augančios NT kainos, kurios 2023 m. fiksavo 13-15% augimą, ir aukštas investicijų likvidumas. Pagal „Idealista/hipotecas” duomenis, užsienio investuotojai sudarė virš 35% Marbeljos NT pirkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?