Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daugiabučių renovacija: ko laukti 2021-aisiais?

Daugiabučio namo renovacija – tema, aktuali daugybei lietuvių, tačiau iki šiol apipinta įvairiais mitais ir klaidingais įsitikinimais. Juos išsklaidė bei daugiabučių modernizavimo aktualijomis pasidalijo Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta.

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu yra įgyvendinama apie 570 daugiabučių atnaujinimo projektų, dar daugiau nei 1000 projektų yra skirtingose projekto parengimo stadijose. Anot jo, įgyvendinant daugiabučių namų atnaujinimo programą, nuo 2013 m. investicijos siekia apie 740 mln. eurų.

Vien šiemet pasirašyta 390 naujų kredito sutarčių už daugiau nei 160 mln. eurų, nupirkta beveik 290 statybos rangos darbų už beveik 140 mln. eurų.

V.Serbenta džiaugiasi, kad pandemija ir karantinas, nors naujų iššūkių ir pažėrė, tačiau daugiabučių renovacijos proceso nesustabdė – didžioji dalis projektų sėkmingai įgyvendinami. Panašu, kaip paaiškino agentūros vadovas, darbo tikrai netrūks ir kitąmet – apie daugiabučio renovaciją svarsto vis daugiau gyventojų.

Plačiau – vaizdo įraše:

VIDEO: Daugiabučių renovacijos pandemija nesustabdė: o ko tikėtis kitąmet?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas