Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 500 gyventojų pasinaudojo šia galimybe: sodo namų statytojai raginami paskubėti užfiksuoti statybas

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pristatė naują elektroninę priemonę, leidžiančią greitai ir patogiai užfiksuoti sodo namelių statybų pradžią iki lapkričio 1 d., kai įsigalios nauji reikalavimai dėl statybos dydžio ir aukščio. Jau daugiau nei 500 gyventojų pasinaudojo šia galimybe, užpildydami anketą ir užfiksuodami savo statybų pradžią, rašoma VTPSI pranešime spaudai.
Savaitgaliai ir atostogos gamtoje. Tai viena pagrindinių priežasčių, dėl kurios perkamos sodybos, vasarnamiai, sodo nameliai arba butai pajūryje, vadinamieji antrieji namai.
Sodo namelis / Domoplius.lt nuotr.

„Matome, kad gyventojai aktyviai naudojasi šia mūsų pristatyta naujove. Tai parodo, jog tokie įrankiai padeda žmonėms lengviau ir greičiau atlikti būtinas procedūras. Norime priminti, kad iki naujų reikalavimų įsigaliojimo liko labai nedaug laiko, tad kviečiame nelaukti ir užfiksuoti statybų pradžią jau dabar“, – teigia VTPSI vadovas Albertas Stanislovaitis.

Statybos inspekcijos vadovas taip pat primena, kad gyventojai gali pasinaudoti ir kitais būdais užfiksuoti statybų pradžią, pavyzdžiui, kreiptis į antstolį arba matininką. Svarbiausia – veikti greitai ir užfiksuoti statybas iki lapkričio 1 d.

Kodėl svarbu fiksuoti statybų pradžią iki lapkričio 1 d.?

Nuo lapkričio 1 d. įsigalios nauji apribojimai, sumažinantys leistiną sodo namų plotą ir aukštį ir kiti reikalavimai. Tuo atveju, jeigu gyventojai neturės jokių įrodymų, kad statyba pradėta iki 11-01, gali prireikti statybos leidimo, todėl siūloma užfiksuoti statybų pradžią specialiai tam sukurta VTPSI programėle, kurioje pateiktais duomenimis disponuos išimtinai tik Statybos inspekcija.

Kaip veikia naujasis įrankis?

VTPSI elektroninis įrankis leidžia fiksuoti statybų pradžią pateikiant nuotraukas su vietos nustatymo duomenimis. Gyventojai turi įjungti vietos nustatymą savo mobiliame įrenginyje ir aktyvuoti „vietų žymas“ fotoaparato nustatymuose.

Svarbu, kad ne tik telefonas fiksuotų vietą, bet ir fotoaparatas fiksuotų nuotraukos koordinates, nes tai leis tiksliai atvaizduoti statybų vietą.

Pateikus prašomą informaciją, anketos pabaigoje turite sulaukti užsklandos, jog pranešimas sėkmingai pateiktas.

Pateiktos nuotraukos bus naudojamos tik kaip papildomas įrodymas Statybų inspekcijos reikmėms, jei ateityje kiltų klausimų dėl statybų pradžios datos.

Svarbiausia užtikrinti, kad nuotraukos būtų tinkamai fiksuotos.
Prieš pateikdami nuotraukas, patikrinkite, ar įrenginyje ir fotoaparate įjungti vietos nustatymai. Tai padės išvengti klaidų ir užtikrins, kad jūsų pateikti duomenys būtų laikomi tinkamais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento