Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Dubajuje projektuojamas 4,6 mlrd. dolerių vertės Mėnulio formos kurortas – kvies pasivaikščioti po kosmosą

Turint pakankamai pinigų, Dubajuje galima nuveikti beveik viską, o dabar į šį sąrašą galima įtraukti dar vieną dalyką – pasivaikščiojimą Mėnulyje, skelbia leidinys aol.com.
Planuojamas kurortas
Planuojamas kurortas / „Moon World Resorts“ iliustr.
Temos: 2 Dubajus Mėnulis

Kanados architektūros bendrovė „Moon World Resorts“ paskelbė apie planus statyti 4,6 mlrd. dolerių vertės prabangaus apgyvendinimo vietą, primenančią Žemės orbitinį pusbrolį.

Projektas skirtas padėti lankytojams, neturintiems ryšių su Jeffu Bezosu ar Elonu Musku, išbandyti kosminį turizmą. Teritorija aplink kurorto Mėnulio paviršių, pavadinta „Mėnulio kolonija“, sukurta taip, kad sukeltų pojūtį, tarsi būtum ant Mėnulio paviršiaus (ar bent jau labai arti jo).

Be to, lankytojai gali planuoti užsisakyti vieną iš 300 privačių butikinių apartamentų, vadinamųjų dangaus vilų, kurios bus įrengtos pagrindinio pastato disko formos antstatuose. Įsigiję vieną iš šių vilų, galėsite patekti į privatų klubą, esantį šioje teritorijoje.

Svečiai galės naudotis viešbučio naktiniu klubu, renginių centru, viešuoju poilsio kambariu, SPA centru ir net vidiniu „mėnulio autobusu“, kuris veža po apgyvendinimo įstaigą. Taip pat planuojama, kad šis statinys bus kosmoso agentūrų ir jos astronautų, planuojančių būsimas misijas į kosmosą, centras.

Pagrindinis traukos objektas – Mėnulio paviršiaus imitacija, leidžianti svečiams patiems patirti kosmoso tyrinėjimo pojūtį. „Tai bus tiltas, suteikiantis prieinamą ir visiškai autentišką kosminio turizmo patirtį, kurios kantriai laukė milijonai entuziastų visoje Žemėje“, – sakė vienas „Moon World Resorts Inc.“ įkūrėjų Michaelas R.Hendersonas.

Planuojama, kad visas statinys bus pastatytas per dvejus metus, o baigus statybas jo aukštis viršys 735 metrus. Kai projektas bus baigtas, tikimasi, kad jame galės apsilankyti mažiausiai 2,5 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius