Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Eikos“ grupės pajamos pernai augo 24 proc., pelnas smuko 36 proc.

Nekilnojamojo turto plėtros grupės „Eika“ konsoliduotos pajamos pernai siekė 64,94 mln. eurų – 24,3 proc. daugiau nei 2021 metais (52,25 mln. eurų), ji uždirbo apie 6 mln. eurų grynojo pelno – 36,5 proc. mažiau (9,5 mln. eurų).
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Registrų centrui pateiktoje „Eikos“ 2022 metų ataskaitoje rašoma, kad karo ir ekonominių turbulencijų akivaizdoje grupė plėtojo visus projektus tikėdama savo galimybėmis ir rinkos potencialu.

„Be to, „Eika“ investavo 3,6 mln. eurų į „Eika Asset Management“ valdomus nekilnojamojo turto ir žaliosios energijos fondus. Tvirtą pagrindą grupei užtikrina ir investuotojų pasitikėjimas – 2022 metais sėkmingai išleista antroji 5 mln. eurų obligacijų emisija, taip pat refinansuota pirmoji 2020 metais išleista emisija“, – teigia „Eika“.

„Eika“ pažymi, kad grupės komercinių objektų plėtra jau kurį laiką tapo lygiaverte veikla, o projektų portfelis ypač plačiai diversifikuojamas – nuo tradicinių biurų iki karinio miestelio ar bendro gyvenimo namų (ang. coliving). Tačiau, pasak grupės, 2022 metai būsto pardavimo segmente nesiklostė, kaip planuota.

„Kai rinka metų pradžioje dar buvo aktyvi, mūsų sandėlyje dėl įstrigusių statybos leidimų tebuvo likę keliasdešimt butų keliuose projektuose. O metų viduryje papildžius pasiūlą rinka jau buvo susigūžusi ir pakliuvusi į ekonominių pokyčių spąstus – infliacija, išaugusios palūkanos ir energetikos kainos pristabdė klientų sprendimus“, – teigia grupė.

Grupę sudaro pagrindinė bendrovė, 24 tiesiogiai ar netiesiogiai valdomos antrinės bei trys asocijuotos įmonės. Vien pagrindinės bendrovės „Eika“ pajamos pernai sumenko 16 proc. iki 7,6 mln. eurų, grynasis pelnas smuko 3,8 karto iki 2,227 mln. eurų

„Eikos“ paskirstytinas pelnas 2022 metų pabaigoje siekė 23,226 mln. eurų. Šiemet dividendams planuota skirti 1,2 mln. eurų.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu bendrovėje dirba 109 žmonės.

Registrų centro duomenimis, „Eikos“ akcijas valdo trys fiziniai asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas