Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15 /15:09

Ekonomikos ir Energetikos ministerijų pastatas bus atnaujintas už 17,5 mln. eurų

Vyriausybė trečiadienį pritarė galimybei už 17,5 mln. eurų atnaujinti pastatą sostinės Gedimino prospekte, kuriame įsikūrusios Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos ministerijos. Vėliau čia įsikurtų ir Valstybės duomenų agentūra, kurios pastatą numatoma parduoti.
BNS nuotr.
EIMIN

Kaip teigia Finansų ministerija, dabartinės ministerijų patalpos yra neefektyvios, todėl pastatą siūloma atnaujinti.

Darbai būtų pradėti šiemet, o užbaigti – 2026 metais. Projektui būtų skiriama 3,1 mln. eurų valstybės lėšų, 4,7 mln. eurų – pasiskolinta, o dar 9,7 mln. eurų – Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros subsidija.

Atnaujinus pastatą būtų pasiekta A energinio naudingumo klasė (šiuo metu yra F), energijos suvartojimas sumažėtų bent 30 procentų.

Turto banko vertinimu, 10 tūkst. kv. metrų ploto pastatą valstybei apsimoka pasilikti, nes tokio dydžio objektų miesto centre nėra daug. Jį atnaujinus čią sugrįš minėtos ministerijos, o joms atsisakius dalies šiuo metu naudojamo ploto, čia galės įsikurti ir Valstybės duomenų agentūra.

Pirmąjį pastato aukštą ketinama išnuomoti privačiam verslui ir atverti visuomenei. Taip pat atsirastų naujas įėjimas iš Gedimino prospekto pusės.

Projektas finansuojamas Turto banko, valstybės ir Europos Sąjungos fondų lėšomis. Teigiama, kad įgyvendinus projektą, bus parduotas daugiau nei 8 tūkst. kv. metrų ploto Valstybės duomenų agentūros pastatas Gedimino prospekte – jo rinkos vertė siekia apie 14 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas