Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Foxpay“ byla: areštuotas dar vienas butas prestižiniame Vilniaus rajone

Generalinė prokuratūra, atliekanti didelės apimties tyrimą vadinamojoje byloje „Foxpay“, areštavo dar vieną butą Vilniuje. Šį kartą – Gervuogių g., Valakampiuose, skelbia portalas Delfi.lt.
Kotedžas Vilniuje
Valakampiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didelio masto pinigų plovimo ir sukčiavimo „Foxpay“ byloje iki šiol buvo skelbta apie tris įtariamuosius – anksčiau jau teistą Vilhelmą Germaną, jo sugyventinę finansinių technologijų įmonių savininkę Ievą Trinkūnaitę ir advokatą Seimo narės vyrą Mindaugą Navicką. 15min išsiaiškino dar tris įtariamuosius, kurie galėjo veikti kartu, tarp kurių – Ingrida Jezepčikienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Foxpay“ byla: 15min išsiaiškino įtariamus V.Germano bendrininkus

VIDEO: „Foxpay“ tyrimo užkulisiai: kaip surado V.Germano kripto kasyklą, kiek ji kainavo ir kas yra kiti sulaikytieji

Minėtas keturių kambarių butas priklauso I.Jezepčikienei su vyru.

Šį turtą Generalinė prokuratūra areštavo šių metų spalio 18 d. Buto plotas – 102.89 kv. m. 2006 m. baigtą statyti būstą I.Jezepčikienė su sutuoktiniu valdo lygiomis dalimis.

I.Jezepčikienė „LinkedIn“ paskyroje nurodo esanti „iSun“ vyriausioji finansininkė. K.Diržininkienė nurodo dirbusi „Swissmoney“ ir „iSun“.

A.Ambrazas portalui Delfi.lt yra sakęs, kad „iSun Lithuania“ įmonėje ėjo projektų vadovo pareigas. LNK žinioms jis teigė, kad jam įtarimai pareikšti „dėl juodų pinigų“, o paklaustas, kokias pareigas atliko įmonėje „iSun“, atsakė: „buvau statytinis“.

Teisėsauga įtaria, kad nusikaltėliai 2023–2024 metais galėjo legalizuoti mažiausiai 17 mln. eurų.

„Bendrininkai tam tikriems finansų įstaigos darbuotojams, kurių veikla yra susijusi su pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencija, galimai mokėjo kyšius“, – rašoma Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pranešime.

Galimų kyšių suma siekia per 100 tūkst. eurų.

Tyrimą organizuoja Generalinė prokuratūra, grupėje dirba FNTT ir STT pareigūnai, aktyviai bendradarbiaujama su Lietuvos banku.

Politinis atspalvis

Ši kriminalinė byla turi ir politinį atspalvį – įtariamasis M.Navickas yra įtakingos konservatorės parlamentarės Monikos Navickienės sutuoktinis.

M.Navickienė atsistatydino iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų, kai 15min paskelbė, jog ji yra keliavusi privačiu lėktuvu su V.Germanu į Dubajų ir nemokėjo už skrydį.

Valdantieji konservatoriai teigia, kad tuo politinė dalis ir baigėsi, tačiau jų oponentai sako, kad klausimų dėl pačios ministrės atsakomybės yra likę.

Plačiau skaitykite čia: G.Nausėda graudžiu vadina M.Navickienės atskyrimą nuo „Foxpay“ istorijos

Įtariama, kad kyšiai galėjo būti mokami už tai, kad darbuotojai nuo patikrinimo nuslėptų ir sunaikintų svarbus duomenis, kurių pagrindu būtų galima konstatuoti aukščiau nurodytus pažeidimus ir finansų įstaigai taikyti pagrįstas poveikio priemones.

Anksčiau skelbta, kad areštuotas prabangus I.Trinkūnaitės namas, M.Navickų šeimos dirbtuvės ir butas Senamiestyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai