Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apsigalvojo: atsiėmė ieškinį dėl vieno Š.Stepukonio projekto

Vilniaus apylinkės teisme šių metų sausio 22 d. gautas ieškinys, susijęs su vienu iš garsiai šiomis dienomis skambančio fondų valdytojo „BaltCap“ buvusio vadovo Šarūno Stepukonio kuruotų projektų. Kreiptasi dėl 83 tūkst. eurų skolos, kuri liko „BaltCap Infrastructure Fund“ (BInF) įgyvendinus 6 milijonų eurų vertės privačios mokyklos projektą Vilniuje ir neatsiskaičius už jos projektavimo darbus su architektūros studija „2L architects“. Vis dėlto nuspręsta ginčą spręsti taikiai – teismas gavo pareiškimą dėl ieškinio atsiėmimo.
Mokyklos atidarymas
Mokyklos atidarymas / 15min koliažas

Priminsime, kad Tarptautinės mokyklos „The British School of Vilnius“ (BSV) kompleksas, kuris buvo plėtojamas remiant „BaltCap“ infrastruktūros fondui, duris atvėrė Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke.

TAIP PAT SKAITYKITE: „BaltCap Infrastructure Fund“ įgyvendins 6 milijonų eurų vertės privačios mokyklos projektą Vilniuje

Skelbta, kad projektą įgyvendino specialios paskirties bendrovė „BSV Development“. Atvirų duomenų platformos „Okredo“ duomenimis, šios įmonės akcininkas nuo 2021 m. gruodžio 30 d. iki dabar yra „Usaldusfond BaltCap Infrastructure Fund“, kurios galutiniai naudos gavėjai – „BaltCap“ akcininkai, tarp jų – ir Simonas Gustainis, kuris šiuo metu yra „BaltCap“ vadovaujantis partneris.

Mokyklos plėtrą finansuojantis „BaltCap Infrastructure Fund“ fondas pirmuosius 20 metų po įsikūrimo bus objekto savininkas, vėliau „The British School of Vilnius“ pastatą galės išsipirkti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Buvusio „BaltCap“ partnerio Š.Stepukonio portretas: kaip užgeso kylanti žvaigždė

83 tūkst. eurų skola

Nors mokykla sėkmingai atvėrusi duris, šį projektą aptemdė juodi debesys: Vilniaus apylinkės teismą pasiekė turtinė pretenzija, kadangi su minėtu projektuotoju iki šiol nebuvo atsiskaityta už projektavimo darbus. Tad teisme norėta prisiteisti skolą.

Kaip 15min patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo Teismo pirmininko tarnybos atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Giedrius Janonis, į teismą kreipėsi minėta bendrovė „2L Architects“, atsakovas – UAB „BSV Development“, trečiasis asmuo – UAB „The British School of Vilnius“.

Vis dėlto vėliau G.Janonis 15min informavo, kad vasario 5 d. gautas pareiškimas dėl ieškinio atsiėmimo ir žyminio mokesčio grąžinimo.

Apie tai, kad bus siekiama ginčą išsispręsti taikiai, 15min kalbėjo ir suinteresuotos šalys.

Susisiekus su ieškinį padavusios įmonės „2L Architects“ vadove Viktorija Blažiene, ji teigė, kad įmonė susidariusią situaciją linkusi spręsti taikiai. Platesnių komentarų įmonė teikti nepanoro. Situacijos nekomentavo ir minėtos mokyklos atstovai. Tą patį 15min tvirtino ir „BaltCap“ investicijų direktorius Marius Miškinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas