Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 18

Gyventi tarp debesų: kiek kainuoja butai Lietuvos dangoraižiuose?

Žmogaus noras pakilti arčiau dangaus žinomas jau seniai. Kai kurie nusprendžia aukštybėse ir susukti savo lizdelį – tam pasitarnauja dangoraižiai. Nekilnojamojo turto ekspertai sako, kad Lietuvoje dangoraižius galima suskaičiuoti ant rankų pirštų, tačiau keletą jų visgi turime. 15min pasidomėjo, kiek kainuoja būstas aukščiausiuose gyvenamuosiuose pastatuose Lietuvoje ir kokie gyvenimo dangoraižiuose trūkumai ir privalumai.
Helios city pastatas
Helios city pastatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vaizdo niekas neužstoja, tačiau...

Bene didžiausias buto dangoraižyje privalumas – vaizdas pro langą, kurio dažniausiai niekas neužstoja. Priešais stovintis kitas gyvenamasis namas, viską užstojančios sukerojusios medžio šakos – štai ką neretai mato žemai gyvenantys žmonės. Tokio vaizdelio su peizažu, kuris atsiveria iš kur kas aukščiau, neverta nė lyginti?

„Vilniuje dangoraižių ne tiek daug. Pirmieji, žinoma, visus kerėdavo savo vaizdais, nes jie pro langus fantastiški“, – kalbėdamas su 15min pritarė Marius Čiulada, „Ober-haus“ Senamiesčio biuro vadovas.

Žvalgantis po nekilnojamojo turto skelbimų portalą Aruodas.lt galima rasti butų „tarp debesų“.

„Norintiems pasipuikuoti gyvenant viename iš aukščiausiai esančių Lietuvos butų ir miegoti tarp debesų išskirtiniai, 34 aukšte esantys apartamentai Klaipėdoje kainuoja 685 tūkst. eurų, o kiek kuklesniems asmenis, pasitenkinančiais ir 29 aukšto vaizdais į jūrą, butas kainuoja tik 160 tūkst. eurų“, – skaičiuoja Rytas Stalnionis, „Citus“ atstovas.

Aruodas.lt nuotr./Butas Klaipėdoje
Aruodas.lt nuotr./Butas Klaipėdoje

Tiems, ką labiau svaigina Vilniaus senamiesčio vaizdai, butą 23 aukšte galima įsigyti ir už 250 tūkst. eurų arba, anot R.Stalnionio, – ir 1,4 mln. eurų. Pastarasis – trijų kambarių butas, įrengtas dizainerių – yra Naujamiestyje, Savanorių prospekte.

Aruodas.lt nuotr./Butas Vilniuje
Aruodas.lt nuotr./Butas Vilniuje

Dar keletas butų parduodama Šnipiškėse. 203 kv. m keturių kambarių butas Toweryje kainuoja 1,2 mln. eurų. Taip pat Šnipiškėse galima įsigyti ir kiek mažesnį 196,5 kv. m, trijų kambarių butą – jis atsieis milijoną eurų.

Bet, ar kiekvienas gali gyventi taip aukštai – dėl saugumo ir sveikatos? Kokie žmonės paprastai ryžtasi gyventi tokiuose pastatuose ir kokie jų pliusai bei minusai? Atsakymai – iš ekspertų lūpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas