Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į A.Boso sklypą, kuriame teko griauti prabangią vilą, nuvyko inspektoriai: tarė savo verdiktą

Vilniaus rajone, Aukštuolės kaime, stovėjusios verslininko Antano Boso prabangios neteisėtos vilos nebeliko – namas nugriautas. Įvertinti situacijos į vietą nuvyko Statybos inspekcijos atstovai.
Antanas Bosas
Antanas Bosas / Pauliaus Peleckio ir Teodoro Biliūno nuotr.

Neseniai 15min skelbė, kad su žeme sulygintas namas, klėtis ir pirtis, o žemės sklypas išlygintas.

Šių metų pradžioje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė neskundžiamą nutartį, kad žinomas verslininkas A.Bosas turės nugriauti savo namą Vilniaus rajone. Taip nutiko todėl, kad statybos leidimas savivaldybės išduotas neteisėtai.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas sausio 11 d. A.Bosui nurodė pastatus nugriauti per 6 mėnesių laikotarpį.

Kaip 15min teigė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos patarėjas viešiesiems ryšiams Rosvaldas Gorbačiovas, šių metų liepos mėnuo buvo galutinis terminas, kada reikėjo įgyvendinti teismo sprendimą. Nors laiku nespėta, tačiau, kaip pažymėjo R.Gorbačiovas, darbai vyko, o juos baigus įvertinti situacijos į vietą turėjo nuvykti inspektoriai.

R.Gorbačiovas 15min trečiadienį informavo, kad inspektoriai rugsėjo 30 dieną atliko patikrinimą žemės sklype Aukštuolės kaime, siekiant nustatyti, ar įvykdytas minėtas teismo sprendimas.

Pasak jo, A.Bosas turėjo nugriauti statomą gyvenamąjį namą, pirtį, klėtį bei inžinerinius tinklus ir sutvarkyti statybvietę.

„Patikrinimo metu nustatytas, kad teismo sprendime aprašyti statiniai: gyvenamasis namas, pirtis, klėtis ir inžinieriniai tinklai – nugriauti. Statybvietė sutvarkyta. 2024-10-02 surašytas Teismo įpareigojimo pašalinti statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinius įvykdymo patikrinimo aktas, kuriame konstatavome, kad sprendimas yra įvykdytas“, – nurodė R.Gorbačiovas.

Priminsime, kad preliminariai skaičiuojama, kad nušluoti gyvenamąjį namą, klėtį ir pirtį gali kainuoti apie 150 tūkst. eurų. O beveik visą sumą – 90 proc. – turėtų padengti Vilniaus rajono savivaldybė.

Vis dėlto verslininkas nori atgauti pinigus ne tik už griovimą, bet ir už pačias statybas.

„Buvo priskaičiuota ten tarp 500 ir 700 tūkstančių. Neprašome nieko daugiau, tik tiek, kiek išleidome. Tai čia, aišku, dar ne visi kaštai. Čia niekas neįvertinta, septynerius metus įšaldytos lėšos, tai per septynerius metus infliaciją paskaičiuoti reikia“, – LNK „Žinioms“ kalbėjo A.Bosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas